Chocolate bomb

Chocolate Bomb sau bomba de ciocolată, desertul care face senzaţie

Chocolate bomb sau bomba de ciocolată care se topeşte lent pe măsură ce torni un sos delicios de caramel este noul desert care-ţi lasă gura apă.

Deşi trendul a început de anul trecut când un faimos chef al unui restaurant din Lisabona a creat acest desert, chocolate bomb sau chocolate flower a ajuns să facă furori în întreaga lume, fiind introdus şi în meniurile unor localuri de la noi.

Nu ai cum să nu rămâi de-a dreptul fascinat când vezi cum curg valuri de caramel care topesc ciocolata care poate să ascundă o negresă, îngheţată cu fructe de pădure sau macarons. Este un desert spectaculos care apare fie sub formă de minge de ciocolată peste care se toarnă sos de caramel sau ciocolată, fie sub formă de petale de ciocolată care se deschid ca o floare după ce se toarnă în farfurie un sos cald.



Indiferent că este chocolate bomb sau chocolate flower, acest desert îţi lasă gura apă, astfel că nici nu este de mirare că a ajuns să fie apreciat în întreaga lume. Deserturile cu ciocolată sunt în general cele mai consumate, iar din dorinţa de a aduce ceva nou, marii bucătari au ajuns la combinaţii inedite care să aibă şi o prezentare inedită. După ce te minunezi cum se topeşte ciocolata sub sosul de caramel, descoperi îngheţata, macarons sau brownies combinate cu fructe de pădure proaspete care se potrivesc perfect cu ciocolata şi caramelul din farfurie.


Dacă vrei să ştii cum să prepari acasă acest desert iată două filmuleţe care te pot ajuta să încerci o reţetă nouă care va uimi pe toată lumea.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod