Ţi-e poftă de ceva dulce? Ce ai zice de un desert delicios, uşor de preparat cu care să te răsfeţi?
Ţi-e poftă de ceva dulce? Ce ai zice de un desert delicios, uşor de preparat cu care să te răsfeţi? Un cheesecake cu brânză de vaci şi căpşuni.
Ingrediente pentru blat:
250 gr de biscuiti digestivi 200 gr unt topit 2
lingurite cacao 1.5 lingurita scortisoara Ingrediente pentru tort: 400
gr frisca dulce batuta tare 500 gr branza de vaci 200 gr de zahar tos 1
esenta de vanilie 1 pliculet gelatina dizolvat in 1/4 cana apa(sau 2
plicuri daca scrie pe plic pt 250 ml de lichid) 2 cani de capsuni taiate
cubulete.
Mod de preparare:
1.Se pune gelatina in 1/4 cana apa rece cam o ora. 2. Biscuitii se
sfarama in mixer, se amesteca cu untul topit, cacao si scortisoara.
Apoi
se aseaza in forma de tort si se piseaza bine. 3. Gelatina se
incalzeste dupa o ora pe foc, dar fara a o fierbe(daca o fierbem isi
pierde calitatile). Se amesteca apoi cu branza de vaci. 4. Frisca se
bate tare. Se amesteca apoi cu braza de vaci si cu capsunile pisate. 5.
Se asambleaza tortul. Se da la rece peste noapte. Serviti tortul ornat
cu felii de capsuni. !!! Observatie: in functie de tipul de gelatina
folosit s-ar putea sa trebuiasca mai mult de un plic de gelatina. Cititi
pe plic indicatiile pentru a vedea la ce gramaj de lichid se foloseste
pliculetul de gelatina respectiv(250 g sau 500g). POFTA BUNA!!!
Posteaza comentariu