Oua vopsite de Paste

Cele mai reușite ouă de Paște. 4 secrete pe care trebuie să le cunoști

Trebuie să fii atentă la aceste mici lucruri care sunt esențiale ca să obții cele mai reușite ouă de Paște!
Indiferent de vopseaua pe care o folosești, trebuie să cunoști aceste mici secrete ca să faci cele mai reușite ouă de Paște. Fie că optezi pentru vopseaua din comerț sau alegi să folosești cojile de ceapă trebuie să respecți aceste sfaturi înainte de a trece la colorarea ouălor. 

Cele mai reușite ouă de Paște. 4 secrete pe care trebuie să le cunoști

1. Nu alege ouăle cele mai proaspete!

Pentru Paște când ouăle trebuie fierte tari este mai bine să folosești ouă care sunt mai vechi, nu foarte proaspete. Acest lucru te va ajuta să le poți curăța mai ușor de coajă după ce ciocnești cu ele.
După câteva zile de păstrare la rece, ouăle pierd dioxidul de carbon și se înmoaie puțin, explică site-ul thekithn.com Astfel că tocmai de aceea trebuie să vopsești ouăle puțin mai vechi ca să obții o culoare frumoasă și să le poți curăța cu ușurință.

2. Nu sări niciodată peste etapa de degresare a ouălor cu oțet

Oțetul este esențial dacă vrei să-ți iasă cele mai reușite ouă de Paște. Acesta va ajuta ca vopseaua să prindă mai bine și să obții o culoare mai intensă.
Dacă sari peste etapa de degresare a ouălor, riști să obții o culoare pală și fără luciu. 

De asemenea, poți să adaugi puțin oțet în apa cu vopsea ca să te asiguri că vei obține o culoare mai intensă pe coaja oului. 

3. Cele mai reușite ouă de Paște: Trebuie să folosești apă căldă sau fierbinte

Acest lucru este foarte important și trebuie respectat cu strictețe. Nu poți să folosești apă la orice temperatură în speranța că vei obține cele mai reușite ouă de Paște.
Este foarte important ca apa să fie caldă sau fierbinte, deoarece ajută la o absorbție mai bună a vopselei în coaja oului. 

4. Nu uita să le ungi cu slănină la final

Chiar dacă este un obicei străvechi, el funcționează de fiecare dată. Ca să dai un luciu aparte ouălor colorate, masează-le cu o bucată de slănină după ce le-ai vopsit și sunt călduțe. Astfel, vei avea o culoare intensă, dar și un luciu frumos când le așezi pe masă. 

Nu uita că este foarte important să nu uiți ouăle de Paște la temperatura camerei prea mult timp.
Ele trebuie păstrate la frigider.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod