Cele mai frecvente motive de ceartă în familie de sărbători și cum să le eviți pe fiecare

Ești la masa de Crăciun alături de prieteni și rude, iar lucrurile par destul de liniștite. Totul până când…
…matusa ta pune acea intrebare incomoda, tatal tau se cearta cu bunicul pe tema politicii actuale, iar verii incep sa aiba discutii in contradictoriu despre diete si stil de viata.

De foarte multe ori, certurile in familie pleaca de la afirmatii nevinovate, insa explodeaza de-a dreptul atunci cand spiritele se incing, iar fiecare membru al familiei doreste sa aiba dreptate. Pentru a evita momentele tensionate, ai la dispozitie cateva strategii simple, dar eficiente.

Cele mai des intalnite motive pentru cearta in familie de sarbatori si cum le poti evita


Intrebarile incomode puse de rude


Uneori, rudele pot adresa intrebari aparent nevinovate, din pura curiozitate sau dorinta de a gasi subiecte de discutie cu tine. Astfel, esti lovita de expresii precum „cand iti gasesti si tu un iubit?”, „cand te mariti?” sau inevitabilul „cand faci un copil?”.

Toate aceste intrebari sunt extrem de intime si nepotrivite, mai ales intr-un context ca masa de sarbatori.
Ele te pot frustra si determina sa raspunzi defensiv sau agresiv. De aceea, cea mai buna solutie este sa impui limite ferme, cu blandete. Totul se poate rezolva cu un „imi pare rau, dar nu este un subiect pe care vreau sa-l deschidem aici si acum”. Zambeste politicos si respira adanc! Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod