Cele mai bune metode de a obține un piept de pui fraged și suculent


Ți s-a întâmplat adesea să mergi în vizită la cineva sau chiar acasă la tine și să mănânci un piept de pui tare, uscat, fad? Cum să obții un piept de pui fraged?
De cele mai multe ori pieptul de pui este gătit fără a respecta câteva reguli care-l pot transforma dintr-o experiență culinară neplăcută într-un preparat savuros. Pentru a obține un piept de pui fraged și suculent tot ceea ce trebuie să faci este să respecți regulile de mai jos: 

Nu găti pieptul de pui imediat ce l-ai scos din frigider!

La fel ca orice altă carne și pieptul de pui trebuie lăsat măcar o jumătate de oră ca să ajungă la temperatura camerei. În felul acesta, procesul de gătire va decurge corect iar carnea nu va rămâne crudă la mijloc.


Marinează pieptul de pui câteva ore înainte de gătire

O marinadă simplă are mai multe beneficii asupra cărnii de orice fel, inclusiv cea de pui: în primul rând va frăgezi carnea, cu atât mai mult cu cât pieptul de pui este o carne tare. În al doilea rând va adăuga savoare, lucru important pentru că pieptul de pui, fiind lipsit de grăsime, este o carne destul de fadă. În al treilea rând va menține carnea suculentă, ajutându-te să obții un preparat delicios.  O marinadă simplă va conține ulei de măsline sau de floarea soarelui, oteț sau zeamă de lămâie (în proporție de 1/3 cu cantitatea de ulei folosită), sare, piper și o plantă aromatică (cimbrul merge de minune). 


Încinge tigaia înainte de a pune puiul în ea! 

Nu este nevoie să mai adaugi ulei pentru că marinada conține deja ulei suficient pentru prăjire.
După ce ai rumenit pieptul câte un minut pe fiecare parte, redu flacăra și acoperă tigaia cu un capac pentru a evita pierderea sucurilor din tigaie. Poți întoarce pieptul de 2-3 ori la interval de 3 minute.


Adaugă 25 de grame de unt

Cu un minut înainte de a scoate pieptul din tigaie poți să adaugi un cubuleț de unt cu care să asezonezi pieptul pe ambele părți. În felul acesta vei adăuga un plus de savoare preparatului.


Nu tăia pieptul imediat după gătire! 

După ce l-ai scos din tigaie, lasă pieptul pe o farfurie acoperită timp de 10 minute.
În felul acesta vei evita scurgerea sucurilor și întărirea cărnii. Feliază-l în două jumătăți și folosește sucurile rămase în tigaie pentru a-l stropi, obținând astfel un sos delicios.
 
Respectă regulile de mai sus și vei avea parte întodeauna de un piept de pui delicios iar prietenii te vor vizita și mai des!

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod