Cele doua orientari (scoli) principale in Fengshui

Scoala Formelor este prima si cea mai veche scoala de Fengshui, expertii stabilind ca provine din timpul dinastiei tarzii Han. In afara de alegerea locului de inmormantare, Scoala...
Scoala Formelor este prima si cea mai veche scoala de Fengshui, expertii stabilind ca provine din timpul dinastiei tarzii Han. In afara de alegerea locului de inmormantare, Scoala Formelor se ocupa si de stabilirea locului si orientarii caselor celor in viata. In acest scop, maestrii Fengshui analizau formele de relief si cursurile de apa pentru a stabili unde este cel mai bine sa fie construita o locuinta.

Cea de-a doua orientare principala in cadrul scolilor este Scoala Busolei, aceasta denumire fiind de fapt o inventie a occidentalilor.
In limba chineza, numele scolii in cadrul careia se foloseste o busola si se analizeaza fortele ceresti si cele pamantesti este denumita Scoala Tiparelor Qi-ului. S-a stabilit ca aceasta scoala foloseste mai multe tehnici sofisticate care sunt folosite si in prezent (Steaua Zburatoare, Cele Trei Armonii, Portile Mistice, Cele Opt Case).

Scoala Busolei se bazeaza pe conceptul conform caruia fiecare dintre cele opt puncte (directii) cardinale aduce un fel diferit de qi.

In prezent, Scoala Formelor si Scoala Busolei sunt folosite impreuna pentru a conduce la o analiza corecta.
In majoritatea lor, practicantii de Fengshui au combinat ambele scoli intr-un sistem denumit Fengshui "clasic" sau "traditional".

Fengshui - arta si stiinta
Ce este de fapt Fengshui clasic (traditional)?
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod