Cea mai luxoasă peșteră. Cum arată o casă construită în stâncă


Când te gândești că oamenii au început acum multe mii de ani prin a locui în peșteri, nu este de mirare că cineva s-a gândit să facă în prezent o locuință care pare să se întoarcă la rădăcini.
Cuevas del Pino, creată de designerii de la UMMO Estudio, este o locuință construită direct în pereții stâncoși ai muntelui, în Sierra Morena, Spania.

Designerii s-au folosit de forma deja existentă a stâncilor pentru a crea o casă ce îmbină elementele naturii cu arhitectura modernă.

Deși locuința este complet mobilată și utilită, s-au păstrat cât mai bine elementele naturale, astfel încât cei care pășesc în interior să simtă că pătrund într-un loc cu totul neobișnuit.
Pereții din stâncă au luat astfel o formă decorativă, iar materialele predominante folosite pentru a amenaja și decora sunt lemnul și piatra. 

Ferestrele și ușile din sticlă au fost poziționate spre sud pentru ca locuința-peșteră să aibă foarte multă lumină naturală. Iar rezultatele sunt uimitoare. Strămoșii noștri ar fi mândri de asemenea realizare, dar și puțin invidioși...

Foto: housebeautiful.com

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod