Ce să gătești pentru cină cu numai 3 ingrediente sau mai puțin

De multe ori, ajungi seara acasă, după o zi obositoare la birou, și vrei să pregătești masa de seară cât mai repede.
Din fericire, nu toate preparatele au nevoie de mult timp petrecut în bucătărie și multe ingrediente. Există câteva rețete pentru cină cu numai 3 ingrediente sau mai puțin. Iată care sunt acestea!

4 rețete pentru cină cu 3 ingrediente:


Rulouri de pizza


Acestea sunt ușor de făcut și îți pot oferi premisa perfectă pentru distracție în bucătărie, alături de cei mici. Vei avea nevoie de un aluat de pizza (sau de foietaj), sos de roșii și mozzarella. Se taie aluatul în triunghiuri, se unge o față cu sos de roșii și se rulează fiecare triunghi cu o bucățică de mozzarella în interior.
Se lasă la cuptor la temperatură medie spre ridicată, până când devin aurii.

Spaghete la cuptor


Pentru această rețetă, vei avea nevoie doar de spaghete, brânză ta preferată și sos de roșii. În prealabil, se gătesc spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se scurg bine de apă și se adaugă într-un vas termorezistent alături de sosul de tomate și brânza tăiată mărunt. Se dă vasul la cuptorul încălzit în prealabil la 175 grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute sau până când se topește brânza și se formează o crustă aurie.
Poți adăuga și alte ingrediente pe placul tău în această rețetă.

Pui la cuptor


Atunci când ai dubii legate de cină, pune un pui la cuptor. Chiar dacă nu vrei să gătești un pui întreg la cuptor, poți adăuga într-un vas termorezistent câteva bucăți de pui, 3-4 cartofi curățați, spălați și tăiați în prealabil, și câțiva baby morcovi întregi. Nu uita să condimentezi bine în prealabil, să adaugi o cană cu apă în tavă, după care poți lăsa la cuptor, la 175 grade Celsius, pentru cel puțin 30 de minute, preparatul fiind acoperit cu un capac sau o folie de aluminiu.
Timpul de preparare variază în funcție de cât de mari sunt bucățile de pui.

Salată cu fasole roșie


Această rețetă sănătoasă de salată cu fasole roșie adună proteinele boabelor de fasole, gustul aromat al cepei și textura cremoasă a maionezei într-un singur bol. Ah și nici nu trebuie să deschizi aragazul pentru această rețetă! La 3 conserve de fasole roșie, trebuie să adaugi o ceapă albă mare tocată mărunt, o cană cu maioneză și condimente (preferabil sare și piper).
Boabele de fasole se scurg de apă și se clătesc, pentru a îndepărta lichidul rămas. Se amestecă împreună cu celelalte ingrediente într-un bol și se asezonează cu sare și piper. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod