Ce să faci cu hainele pe care nu le mai porţi

Cu siguranţă ai şi tu foarte multe haine pe care nu le mai porţi. Unele dintre ele sunt demodate, altele s-au decolorat sau deteriorat, iar de altele pur şi simplu te-ai plictisit. Nu ştii ce să faci cu ele? Te învăţăm noi!

Ai o grămadă de posibilităţi atunci când vine vorba de reciclarea hainelor pe care nu le mai porţi. Trebuie doar să-ţi faci timp să le sortezi şi să decizi ce vei face cu fiecare dintre ele. Iată câteva idei interesante de "reciclare" a hainelor vechi:

Donează-le

Dacă o parte din hainele vechi pe care nu le mai porţi sunt încă într-o stare bună, poate că ar vrea să le poarte altcineva.

Există o mulţime de oameni nevoiaşi care s-ar bucura de lucrurile pe care tu nu le mai foloseşti. Le poţi duce direct la un orfelinat sau poţi încerca să afli mai multe detalii despre cazurile familiilor nevoiaşe din proximitatea casei tale.

Reinventează-le

Jeansii evazaţi au revenit în trend, iar tricourile scurte sunt în vitrinele tuturor magazinelor fancy. Poţi să-ţi personalizezi tricourile simple aplicându-le tot felul de accesorii, de la paiete şi mărgele la insigne sau chiar piese geometrice decupate din alte haine.
Jeansii decoloraţi sau rupţi pot deveni jeansi boyfriend sau chiar scurţi. Dă-le un aspect grunge şi decupează-i, fă-le franjuri sau lipeşte-le petice de piele neagră pe buzunare. Vor arăta fabulos!

Organizează un garage sale

Adună-ţi prietenele şi organizaţi împreună un garage sale, e imposibil să nu aibă şi ele câteva haine şi accesorii care le ocupă degeaba dulapul. Puteţi face schimburi şi puteţi invita şi persoane din afara grupului, e suficient să promovezi evenimentul pe reţelele de socializare şi cumpărătoarele dornice nu vor întârzia să apară.
În străinatate, aceasta practică are foarte mult succes.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod