Ce presupune o expertiza Fengshui traditional?

Cum va ajuta fenghsui in casa? O intrebare la care cu siguranta reflectati de cand pe eva.ro apare acest serial. In acest articol veti putea vedea importanta pe care o are o consultatie...
Cum va ajuta fenghsui in casa? O intrebare la care cu siguranta reflectati de cand pe eva.ro apare acest serial. In acest articol veti putea vedea importanta pe care o are o consultatie, dar bineinteles si daca fiecare pune in aplicare ceea ce expertul calculeaza. Nimic nu este dupa ureche!

In timpul unei consultatii Fengshui traditional, se fac masuratori cu busola geomantica (denumita "luopan"), date ce vor fi combinate cu data construirii sau renovarii cladirii. Aceasta combinatie conduce la calcule matematice care releva caracteristicile si potentialul cladirii. Dupa luarea in considerare a acestor informatii, a datei nasterii clientului si/sau a altor persoane ce locuiesc in imobil, precum si dupa analizarea atenta a cladirii, sunt recomandate solutii precise pentru echilibrarea si optimizarea energiilor locuintei sau biroului dvs.
Solutiile recomandate cel mai des in Fengshui-ul clasic sunt cele cinci elemente: lemnul, focul, pamantul, metalul si apa, cu care v-ati familiarizat pana acum. Solutiile pot fi integrate in decoratiile interioare existente, in conformitate cu gustul dvs.


Ce trebuie sa faca clientii in vederea unei consultatii?
Pentru a va putea oferi date cat mai exacte si personalizate, va fi nevoie de urmatoarele:
- o vizita la locul respectiv;
- anul construirii cladirii si a eventualelor spatii adaugate acesteia;
- data nasterii celor care locuiesc in cladire;
- un plan exact, realizat la scara, al cladirii. Daca nu aveti asa ceva, inainte de consultatie, cereti unui desenator tehnic sa va faca planul casei sau biroului dvs.

De ce este nevoie sa stim anul in care a fost construita cladirea? Anul construirii unei cladiri este foarte important pentru o expertiza Fengshui exacta, deoarece nu se iau in consideratie numai imprejurimile acesteia si cei care locuiesc acolo, ci si ciclul de ani in care a fost construita cladirea. Cele mai moderne versiuni de Fengshui nu iau in considerare anul construirii cladirii, neglijand astfel aspectul temporal care este foarte important.
Nu incercati sa estimati anul in care a fost construita cladirea. Pentru a beneficia cu adevarat de consultatie, aflati cu certitudine acest an.
Dupa data constructiei, casele se pot incadra in cicluri de 20 de ani, astfel incat, de exemplu, daca spuneti "1963" cand casa a fost in realitate construita in 1964, expertiza va fi complet gresita.

Consultatiile se pot face si de la distanta?
Nu. Un practician bun de Fengshui trebuie sa vada personal casa si locul, astfel incat sa nu fie scapati din vedere factori importanti. Feng Shui-ul este foarte puternic. Daca altcineva foloseste gresit busola pentru a determina pozitionarea cladirii sau daca nu poate fi observat un factor important legat de imprejurimi, solutiile vor fi si ele gresite si pot face mai mult rau decat bine. Practicienii de Fengshui sunt un fel de doctori ai caselor. Fiti atenti la ofertele de consultatii la distanta facute de anumiti practicieni. Chiar ati dori sa fiti consultati de la departare de un doctor in loc sa beneficiati de o consultatie completa?

Ce fel de solutii se propun de obicei?
In Fengshui-ul traditional, remediile apartin celor cinci elemente: lemnul, focul, pamantul, metalul si apa.
Acestea sunt folosite ca solutii si ameliorari. Unele dintre aceste remedii trebuie plasate in afara cladirilor, dar majoritatea sunt amplasate inauntrul acestora. Vi se va spune ce element anume va este necesar si vi se va preciza marimea sau greutatea acestuia, apoi puteti alege stilul pentru a se potrivi cu felul in care va este decorata casa.
Dupa instalarea remediilor, casa dumneavoastra nu trebuie sa arate in stil Feng Shui sau ca un restaurant chinezesc! Indiferent de stilul casei, remediile pot fi integrate in conformitate cu acesta. Amintiti-va ca Feng Shui-ul se refera la armonie, asa ca remediile trebuie sa se armonizeze cu decorul. Nu lasati decat un expert in materie de Feng Shui sa va spuna ce anume obiecte din casa dumneavoastra pot servi ca remedii.

Se folosesc oglinzi bagua drept remedii?
In timpurile stravechi, oglinzile erau confectionate din metal greu, foarte bine lustruit. Cand un maestru Fengshui ii recomanda cuiva sa atarne o oglinda intr-un anume loc, o facea pentru ca zona respectiva avea nevoie de elementul metal.
Multe carti si practicieni sfatuiesc oamenii sa atarne o oglinda bagua (o oglinda cu opt laturi) pentru a reflecta Chi-ul negativ inapoi, catre sursa acestuia.
Amintiti-va ca Fengshui-ul se refera la echilibru si la armonie - faptul de a indrepta lucruri rele catre o alta persoana contravine legilor armoniei! De asemenea, plasarea unei oglinzi bagua pe casa dumneavoastra le spune celorlati ca sunteti de parere ca lucrurile merg rau.
Fengshui-ul se refera si la echilibrul dintre Yin si Yang, astfel incat daca o camera este prea intunecata sau prea mica, se poate folosi o oglinda pentru a da impresia de spatiu mai mare.

In articolul viitor vom vedea si alte aspecte legate de o consultatie Fengshui traditional si ma voi referi in special la beneficiile care rezulta in urma aplicarii corecte a remediilor oferite de un consultant.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod