Ce plante să alegi pentru fiecare cameră

Plantele de interior au capacitatea de a-ți face locuința mai frumoasă, dar în același timp probabil ți se pare foarte dificil să alegi speciile care arată cel mai bine și care rezistă în timp, fără să necesite o îngrijire elaborată.
Dar secretul este să pui plantele pe care le cumperi pentru casa ta în camerele și locurile în care se potrivesc cel mai bine. Astfel te asiguri că au condițiile necesare pentru a se dezvolta frumos și a arăta impecabil mult timp. Toate plantele sunt "fericite" atunci când se află într-un mediu care are condiții cât mai apropiate de cele ale habitatului lor natural.

Iată plantele care se potrivesc cel mai bine în fiecare cameră, potrivit specialistului Merje Shaw, citat de redonline.com

Plante pentru living


Livingul este camera în care ne petrecem cel mai mult timp și este și camera în care avem cel mai mult spațiu. Dacă locuiești la bloc și camerele tale sunt mici, este de preferat să alegi plante care nu ocupă prea mult loc pe podea. Având în vedere că livingul este de obicei luminos, plantele care cresc înalte sunt cea mai bună variantă.
Nu ocupă mult loc pe podea și pot deveni în timp piese statement prin dimensiunea lor.

Ficusul este o opțiune ideală în acest caz pentru că este o plantă care crește înaltă și nu are nevoie de o îngrijire deosebită.





Schefflera, cunoscută și ca planta umbrelă, este o altă variantă bună, dar trebui să știi că poate deveni foarte mare dacă nu o tunzi cu regularitate.



O altă plantă care poate crește masiv, devenind o plantă statement în livingul tău este Monstera deliciosa, numită Philodendron cu frunza ruptă.



În prezent, au devenit foarte populare plantele curgătoare, o idee bună dacă ai polițe sau rafturi pe care să le așezi. O plantă foarte interesantă este Lanțul inimilor (Ceropegia woodii), care nu necesită foarte multă lumină și are capacitatea de a crește din tavan și până în podea!



Există și o variantă de Monstera agățătoare care a cucerit deja Instagramul.
Se numește Monstera adansonii și are frunzele găurite.


Plante pentru dormitor


În dormitor ai nevoie de plante care purifică aerul și eliberează mult oxigen. Potrivit unui studiu NASA, există zece plante care sunt perfecte pentru dormitor.

Dar în afara acestora, mai poți încerca Limba soacrei (Sansevieria trifasciata), care eliberează mult oxigen pe timpul nopții, atunci când avem cea mai mare nevoie. Aceste plante există în numeroase forme și stiluri, astfel încât le poți combina ca să obții un decor interesant în dormitor.


Spathiphyllum este o altă plantă care are capacitatea de a purfia aerul și este o alegere bună pentru începători. Este ușor de îngrijit și te avertizează când are nevoie de apă prin lăsarea frunzelor, care își revin imediat după ce le uzi.


Dacă dormitorul tău este luminos, Aloe vera este o opțiune excelentă.

Purifică eficient aerul, iar gelul din frunzele sale poate fi folosit pentru îngrijirea pielii.

Plante pentru baie


Băile sunt de obicei întunecate, dar acest lucru poate fi tolerat de unele plante. Dacă ai puțină lumină, dar nu soare direct, ai câteva opțiuni interesante la îndemână, sub forma plantelor care iubesc umiditatea. Calathea ornata rezistă la semiumbră și preferă aerul cu umiditate ridicată.


La fel ca ea, Maranta leuconeura, care face parte din aceeași familie, tolerează bine aceleași condiții.




Dacă baia ta are foarte puțină lumină atunci poți opta pentru feriga sabie (Nephrolepis exaltata), care preferă umiditatea și nu are nevoie de prea multă lumină.


Plante pentru bucătărie


Pentru bucătăriile cu pervaz la fereastră, cactușii și plantele suculente sunt variantele perfecte. Suportă foarte bine căldura și razele directe ale soarelui.



Cactușii trebuie udați foarte rar și chiar îi poți lăsa neudați din septembrie până în martie. Atunci când uzi plante suculente, trebuie să te asiguri ca se scurge din pământ, de aceea le-ai putea așeza în apropierea chiuvetei.

Plante pentru hol


Holurile sunt de obicei zone cu umiditate a aerului scăzută. Planta numită Pana cocoșului (Aspidistra elatior) este una dintre cele mai bune variante în acest caz. Tolerează aerul uscat și nu o deranjează să fie prăfuită.

Și Palmierul pitic (Chamaedorea elegans) este o alegere bună, fiind una dintre cele mai iubite și răspândite plante de interior din lume.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod