Ce piesa de mobilier se potriveste la capatul patului?

Sunt sigura ca adesea te-ai intrebat acest lucru... Uneori poate fi o adevarata problema, deoarece urmaresti atat eficientizarea spatiului din dormitor, cat si armonia...

Sunt sigura ca adesea te-ai intrebat acest lucru... Uneori poate fi o adevarata problema, deoarece urmaresti atat eficientizarea spatiului din dormitor, cat si armonia elementelor de design interior.

Daca ai un dormitor suficient de spatios pentru a-i "atasa" si alte piese de mobilier, atunci ideile noastre iti vor veni in ajutor!

In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, unul dintre aceste obiecte iti va satisface atat nevoia de functional, cat si pe cea de estetic:

Un dulap cu televizor incorporat

Cea mai noua si moderna achizitie pentru un dormitor este un dulap in care sa iti "plasezi" televizorul. Bineinteles, dulapul nu este unul obisnuit, ci unul care poate fi actionat prin telecomanda, obtinand in acest fel "doua" piese de mobilier, la fel de utile: ziua, usa dulapului sta inchisa si ai o foarte buna "bancuta" sau un loc pe care sa iti poti odihni putin picioarele obosite, iar seara usa dulapului, prin actionarea unui singur buton de la telecomanda, se ridica si iti dezvaluie aparatura tehnologica scumpa, un televizor cu ecran perfect plat...

Un accesoriu luxos, dar care merita toti banii! Cu siguranta, te vei incadra in tendintele de design interior de anul acesta!...



O banca sau o canapeluta spatioasa, capitonata

Aceasta piesa de mobilier va adauga un plus de spatiu patului tau. Stiut fiind faptul ca noaptea ne intindem picioarele cat mai mult posibil, in cautarea relaxarii... ideale, o asemenea bancuta capitonata va veni in prelungirea patului - va implini nevoia ta de spatiu si idealul tau pentru un somn profund si linistit.

De asemenea, in cazul in care nu ai un alt obiect "sustinator" la indemana in camera, aici poti aseza o tava plina cu bunatati, pe care sa le rontai seara, privind la televizor filmul sau emisiunea preferata, sau poate deveni un loc minunat de odihna, de stat la o sueta mica, cu partenerul de viata.

O lada pentru depozitarea lenjeriei

Chiar daca patul tau este prevazut cu un asemenea accesoriu pentru lenjerie, nu strica sa mai ai in dormitor inca un spatiu pentru depozitare... Fie ca alegi o lada din lemn sau una capitonata, aceasta va fi elementul de importanta cruciala pentru depozitarea pilotei, a plapumei, a pernelor, a cuverturii de pat (pe timpul noptii) si a lenjeriei de pat (in timpul zilei) sau a lenjeriei de pat suplimentare.

De asemenea, este un obiect excelent pe care te poti aseza pentru a te incalta cu sosetele sau cu pantofii alesi pentru ziua respectiva.



O masuta in acord perfect cu decorul dormitorului

Daca ai in casa o masuta rotunda, ovala sau chiar patrata, va fi o piesa de mobilier perfecta pentru asezarea sa la capatul patului. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa cumperi sau sa confectionezi chiar tu o cuvertura pentru masuta, lunga pana la podea, care sa se incadreze perfect (la culoare, in special) cu decorul dormitorului. Daca iti mai ramane spatiu, nu ar fi rau sa adaugi acestui aranjament cate un scaun micut de fiecare parte a masutei.

O pereche de scaune

Daca iti place sa citesti in camera de dormit, poti amplasa la capatul patului doua scaune capitonate, cu brate. Cu o micuta lampa de citit, asezata pe un suport care sa nu incomodeze prea mult si care sa iti permita sa iti aranjezi o mica biblioteca formata din revistele preferate si cateva carti, vei avea locul tau intim, destinat exclusiv lecturii.

Un fotoliu

Un fotoliu mai putin greoi este perfect amplasat la captul unui pat de dimensiuni... regesti. Adauga-i o lampa cu picior inalt, care sa iti permita sa citesti in acest spatiu confortabil, precum si cateva pernute de decor si o cuvertura din material moale si in culori calde, in armonie cu decorul camerei.


Un dulap jos, un scrin sau un cufar

Desi o piesa de mobilier lunga si joasa poate arata bine in majoritatea camerelor, chiar si un obiect mai inalt se poate integra in mod placut in ansamblul dormitorului. Sertarele scrinului sunt perfecte pentru depozitarea lenjeriei si a rufelor, pentru carti, CD-uri sau DVD-uri pe care le poti asculta si vedea in dormitor, daca ai la dispozitie aparatura tehnologica necesara.

Un cufar poate fi ideal pentru "ingramadirea" paturilor si a pernelor suplimentare. O piesa de mobilier din lemn ofera un echilibru placut unui dormitor in care predomina aspectul... tapitat.

O bancuta din rachita sau din fier forjat

Capatul patului este un loc perfect pentru amplasarea unei piese de mobilier cu un aspect total neobisnuit, dar care confera "personalitate" si stil incaperii. Fierul forjat si impletiturile din rachita arata minunat in interioarele "casual" sau in camerele cu un aspect "vintage".

Cu un pled sau o pernuta decorativa cu imprimeuri florale, asortate cu restul camerei, ti-ai asigurat o odihna placuta atat... vizuala, cat si fizica!

Un birou de scris

Biroul de scris te va ajuta sa transformi dormitorul intr-o incapere functionala si in timpul zilei.

Este piesa de mobilier care aduce look-ul practic in camera ta de relaxare... Aici iti poti citi corespondenta, poti scrie o scrisoare, poti pune la punct listele de cumparaturi sau poti vorbi la telefon in intimitatea camerei tale preferate.

O masa obisnuita

O masa obisnuita poate fi "colectionara" cartilor tale, a fotografiilor de familie sau a unui mic televizor. Este solutia ideala in cazul in care vrei sa depozitezi mai multe lucruri si nu ai la dispozitie foarte mult spatiu. Insa ai grija sa alegi o masa care sa nu fie mai inalta de 20 cm fata de salteaua patului.

Sper ca cel putin una dintre aceste idei te va ajuta sa iti decorezi dormitorul asa cum iti doresti. Sunt sfaturi utile si cu siguranta macar unul dintre ele se potriveste stilului si gustului tau. Daca nu, atunci iti vor folosi ca punct de plecare pentru alte solutii!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod