Ce este de fapt Fengshui clasic (traditional)?

Pe scurt, Fengshui traditional se ocupa cu studiul timpului si spatiului. Fengshui traditional analizeaza mediul, cladirile si oamenii, precum si modul in care energia (qi)...
Pe scurt, Fengshui traditional se ocupa cu studiul timpului si spatiului. Fengshui traditional analizeaza mediul, cladirile si oamenii, precum si modul in care energia (qi) evolueaza in timp. Este un domeniu de studiu complex si totusi fascinant, pentru care este nevoie de ani de studiu. Rezultatele pe care le promite aplicarea principiilor merita efortul nostru: sporirea nivelului prosperitatii, sanatatii si imbunatatirea relatiilor cu oamenii. Bine aplicate, principiile pot realiza aspiratiile fiecarui om, sporind sansele de a avansa si a avea succes pe toate planurile.


Ce NU este Fengshui traditional
Anii 1970 si 1980 au adus cu ei dezvoltarea unor scoli simpliste, denumite Aspiratiile Vietii sau Secta Neagra. Aceste scoli "comerciale" sunt denumite scolile moderne sau occidentale de Fengshui, denumite pe scurt "Fengshui new age". Intr-un articol viitor vom analiza si aceste scoli.

Fengshui new age are un mare succes in America si in alte culturi unde oamenii doresc invataturi simple si rezultate imediate. O mare parte din acest curent este un amestec de psihologie moderna, terapie prin culoare si sunete, aromaterapie, folosirea bijuteriilor, promovarea produselor si a simbolismului, asezonate cu o mixtura de credinte culturale si spirituale chinezesti si din alte culturi.


Aici se intalnesc de asemenea si practicile denumite space-clearing (curatarea spatiului), precum si alte ritualuri similare care nu fac parte din Fengshui traditional. Tehnicile de curatare a spatiului folosesc incantatii, betisoare parfumate, tamaie, clopote tibetane, precum si o serie de alte instrumente, cu scopul de a elimina din casa energiile negative sau spiritele rele.

Cateva "remedii" folosite de Fengshui-ul new age
Practicantii de Fengshui new age folosesc, printre multe alte remedii, oglinzi, cristale, fluiere de bambus, panglici rosii si statui sau sculpturi reprezentand dragoni, broaste si pisici pentru "activarea" celor opt sectoare (aspiratii ale vietii).
Declaratii de genul "Oglinda aceasta va alunga spiritele rele", "Daca puneti un acvariu in nord veti obtine prosperitate" sau "Clopoteii agatati de clanta usii magazinului va vor aduce clienti multi" sunt des folosite de "expertii" din cadrul acestor scoli.

Fengshui - arta si stiinta
Cele doua orientari (scoli) principale in Fengshui
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod