Ce culori se poarta in designul interior pe 2004?

Daca esti interesata de tendintele in designul interior sau pur si simplu daca nu iti doresti ca locuinta pe care ai decorat-o cu atata drag sa fie "demodata" in cativa ani...

Daca esti interesata de tendintele in designul interior sau pur si simplu daca nu iti doresti ca locuinta pe care ai decorat-o cu atata drag sa fie "demodata" in cativa ani, atunci cu siguranta vei fi foarte atenta la culorile si temele aparute in acest domeniu in 2004.

Stilul decorarilor evolueaza in permanenta si se inspira din cele mai recente filme, din locatiile acestora, din diferite localuri si cluburi sau chiar din costumatii. Stilurile decorative recente sunt eclectice si includ teme extreme, cum ar fi "high-tech" sau "zdrentaros-chic".

In ceea ce priveste culorile cel mai des folosite in ultima vreme de reputati specialisti in domeniu, noi iti putem oferi cateva sugestii "la moda":

Incearca sa folosesti culorile pe care le regasesti cu prisosinta in natura - culorile padurii si ale lemnului, cum ar fi verde-gri, maro deschis si/sau cu cateva tonuri mai inchis si galben, culoarea graului.



Aceste culori se potrivesc foarte bine intr-un apartament modern, urban, o locatie care evoca o atitudine si o atmosfera de calm si de serenitate in mijlocul acestui mediu haotic. De asemenea, poti folosi aceste culori atat in cazul unor decoruri formale, cat si in cazul unora "casual".

Temele marine sunt intotdeauna populare si la moda. Trebuie sa remarcam insa ca si in acest domeniu preferintele s-au modificat. Astfel, noile tendinte au inlocuit "lookul" nautic cu o paleta de culori ce cuprinde nuante de gri-scoica, gri marin si cateva tonuri de albastru si albastru-lavanda.

Din nou, aceste nuante "tintesc" o atmosfera relexanta, subtila, care iti aminteste de vacanta petrecuta pe plaja anul trecut. Culoarea marii, calmul valurilor, soarele bland si aerul proaspat iti vor fi aduse din nou in memorie si vei "gusta" din plin racoarea diminetilor pe plaja...
Daca vei apela si la accesorii marine (scoici, alge de mare si tesaturi naturale), efectul va fi extraordinar!

Decorarea locuintei se indreapta spre apropiere, calm si relaxare. Tocmai de aceea, foarte multe familii opteaza pentru tonuri de galben luminos si cald, orange "ars", roz-uri vii si maro-uri placute, calde. Aceste culori nu se restrang la o anumita arie a locuintei. Dimpotriva, le poti folosi chiar si in bucatarie sau pentru asternuturile din dormitor.

Si, pentru ca tot sarbatorim victoria diversitatii tonurilor neutre, incearca o asemenea paleta de culori, in care nu uita sa incluzi roz pal, maro-argila, si nuante de maro cu tente de roz. Aceste culori pot fi folosite mai ales pentru masuta cosmetica.

Acum iti poti da voie sa dai frau liber imaginatiei si creativitatii! Joaca-te mai mult cu nuantele si culorile, mai ales in camera fetitei tale! Aici iti poti permite sa faci tot felul de combinatii: piersica, pepene, rosu inchis cu diferite tonuri de verde.
Aspectul retro al acestei teme aduce din nou in atentie "lookul" anilor '70.

Pentru o camera obisnuita sau una usor rustica poti folosi alb-galbui si verde-ceai in combinatie cu putin rosu-caramida si maro cald. Podelele de lemn reprezinta un accesoriu potrivit, care va definitiva stilul.

Daca vrei ca in locuinta ta sa ai sentimentul de abundenta si de lux, amesteca nuanta cafelei cu rosu inchis, auriu si grena.

Accesoriile si texturile pot fi cat de luxoase si extravagante iti doresti, evocand aspectul castelelor sau al conacelor englezesti. Pentru un plus de efect, poti inrama fotografiile de familie cu rame asortate, "asezonate" cu oglinzi, pe care le poti achizitiona din targuri sau anticariate.

Cel mai important lucru este sa te axezi pe armonie, functionalitate si pe propriile gusturi atunci cand iti alegi paleta de culori.

Cu siguranta nu vei da gres daca vei aplica macar o parte din tendintele anului 2004...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod