Ce ar trebui să știi despre istoricul familiei conform doctorilor

În momentul în care doctorii te întreabă diferite lucruri cu privire la sănătatea rudelor tale, aceștia încearcă să găsească anumite indicii care îi pot ajuta la investigațiile medicale. Mai jos, poți regăsi câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre istoricul familiei conform doctorilor. Iată care sunt acestea!

Lucruri de știut despre istoricul familiei din punct de vedere medical


1. În ceea ce privește problemele gineologice


Ar trebui să știi dacă vreo persoană din familia ta a avut cancer la sân, ovarian sau uterin. Chiar și cancerul de colon, pancreatic și de prostată poate fi corelat cu sânii și anumite tipuri de cancer ginecologic. Cu toate că, în medie, o femeie prezintă un risc de 12% pentru a dezvolta cancer la sân în timpul vieții, acest risc poate depăși 20% dacă există o rudă de gradul 1 care a avut cancer.
Nu ignora importanța ecografiilor și mamografiilor de-a lungul vieții.

2. În ceea ce privește afecțiunile sistemului osos


Ar trebui să știi dacă ai avut în familie cazuri de osteoporoză și fracturi de șold. Dacă unul din părinții tăi a avut o fractură de șold, riscul de a ți se fractura un os crește cu până la 50%, iar riscul de apariție a fracturii de șold se dublează. Densitatea oaselor este în mare parte genetică. Asigură-te că aduci organismului un aport suficient de calciu și vitamina D.


3. Cu privire la problemele sistemului digestiv


Dacă membrii familiei tale au avut afecțiuni intestinale inflamatorii, cum ar fi boala Crohn și colita ulcerativă, chiar și cancer, ar trebui să-i spui doctorului tău. Aproximativ 20% dintre persoanele diagnosticate cu cancer de colon au avut și în familie cazuri. Încearcă să consumi mai multe plante, fibre și să micșorezi consumul de carne roșie.

4. Cu privire la afecțiunile cardiace


Accidentele vasculare cerebrale sau atacurile de cord ar trebui să fie pe lista istoricului medical al familiei tale în cazul în care au avut loc. De asemenea, ar trebui să știi exact despre ce afecțiune a fost vorba.
De exemplu, atacul de cord este diferit de moartea cardiacă subită. Nivelurile ridicate ale hipertensiunii arteriale și colesterolului prezintă riscuri de apariție a bolilor de inimă. Monitorizează-ți colesterolul și tensiunea arterială.

5. În ceea ce privește problemele dermatologice


Ar trebui să știi dacă rudele tale au avut vreun tip de cancer de piele. Dacă ai o rudă de gradul 1 cu melanom, riscul de cancer este cu 50% mai mare. Iar un istoric medical al familiei care include orice cancer de piele crește riscul de carcinom cu celule bazale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod