Casa ta: Fă-ţi din două camere, trei!


Pentru că ştiau exact ce voiau, gazdele noastre au căutat atât cât a fost necesar locuinţa potrivită pentru ei. Aveau nevoie de mai mult spaţiu, pentru că îşi doreau un copil. Ridicarea unei case reprezenta un demers prea îndelungat, aşa că au ales un apartament spaţios, amplasat într-o zonă liniştită din Bucureşti.
Pentru că ştiau exact ce voiau, gazdele noastre au căutat atât cât a fost necesar locuinţa potrivită pentru ei.
Aveau nevoie de mai mult spaţiu, pentru că îşi doreau un copil. Ridicarea unei case reprezenta un demers prea îndelungat, aşa că au ales un apartament spaţios, amplasat într-o zonă liniştită din Bucureşti.

Familia Pena a achiziţionat apartamentul de 115 metri pătrati în 2009, în luna noiembrie. Pe lângă faptul că zona în care se află acesta este una atractivă, proiectul blocului a fost realizat de către un apropiat de-al proprietarilor, ceea ce le-a oferit mai multă încredere. Ştiau că imobilul era unul bine gândit şi realizat cu materiale de bună calitate, aşa că nu au stat pe gânduri. În momentul în care au contractat locuinţa, blocul se afla în construcţie, ceea ce a constituit un alt plus, deoarece au putut compartimenta spaţiul aşa cum au dorit.

Gazda noastră, Cristina, este implicată în domeniul amenajărilor interioare, prin intermediul firmei Destra. Deşi acolo se ocupă exclusiv de textile şi tapet, totuşi şi-a făcut un plan clar legat de decorul interior încă dinainte de finalizarea apartamentului. Tot demersul de amenajare i-a făcut plăcere, iar acum se gândeşte serios să-şi extindă activitatea şi în domeniul designului interior. Însă tocmai faptul că avea o imagine bine definită în legătură cu felul în care urma să arate locuinţa a facut ca procesul de amenajare să dureze mai mult, deoarece fiecare element trebuia să se potrivească cu viziunea iniţială.

Am vrut un interior cald şi primitor, axat pe culori deschise. Am evitat combinaţia wenge-bej, atât de des întâlnită şi de comună.”

Idee!
Uşile mari, din sticlă transparentă, vor păstra spaţiul aerisit, dar totodata vor izola bucătăria de restul locuinţei, preîntâmpinând astfel răspândirea mirosurilor.

Pentru că nu intenţionăm să ne mutăm prea curând din acest apartament, am investit în produse de foarte bună calitate.”
Dezvoltatorul avea disponibile o serie de finisaje standard, însă gazdele noastre au preferat să plătească diferenţa de preţ şi să aleagă ceea ce îşi doreau, conform ideii de amenajare. Au lucrat tot cu echipa constructorului şi au schiţat compartimentarea înainte ca instalaţiile să fie trasate. Poziţionarea bucătăriei a fost impusă de coloana de apă. În ceea ce priveşte baia, amplasamentul aceasteia a fost într-o oarecare măsură modificat faţă de proiectul iniţial, cu scopul de a lărgi livingul. De asemenea, pentru a obţine extra-spaţiu de stocare, au renunţat la al doilea grup sanitar.

Finisajele le-au dat cele mai multe bătăi de cap. Pentru că nu dispuneau de prea mult timp, au fost nevoiţi să le caute seara, pe internet, şi în weekenduri.

”Decorul unitar are la bază o nuanţă caldă de bej.”

Proprietarii şi-au dorit un interior modern, care să se potrivească personalităţii şi stilului lor de viaţă.
Cristina s-a ocupat personal de fiecare detaliu, desenând chiar şi schiţele care au stat la baza executării mobilierului. Acesta a fost realizat de Tia Colours, firmă agreată datorită materialelor şi accesoriilor de calitate pe care le foloseşte. Pentru toate camerele au preferat MDF-ul înfoliat, cu finisaj ”iasomie”.
În bucătărie, glafurile şi blatul au fost asortate cu marmura utilizată la placarea pardoselii. Cristina a urmărit, în general, nu numai să armonizeze elementele din punct de vedere cromatic, ci şi să creeze corespondente între texturi.

Încă de la început, soţii Pena au luat decizia să izoleze bucătăria de restul casei, deoarece gătesc des. Cu toate astea, pentru a nu diminua vizual amploarea spaţiului, au închis-o cu uşi culisante de sticlă, care păstrează totodată intrarea largă în încăpere. Acestea au fost furnizate de aceeaşi firmă care s-a ocupat de realizarea mobilierului şi au la bază sistemul de închidere pentru dressing. Deoarece apartamentul beneficiază şi de o zonă specială de servire a mesei, nu au ocupat prea mult spaţiu din bucătărie în acest scop. Mai exact, Cristina a vrut o masă de tip bar, practică, pentru micul dejun.

”Surprinzător, mi-a fost foarte greu să aleg perdelele.”

Cristina ştia din start că va folosi o culoare de bază pentru întreaga amenajare – un bej neutru pe care să poată suprapune accente cromatice de mov – şi că va exista un motiv floral ce se va regăsi în mai multe încăperi. Cu toate că imaginea generală era bine definită, totuşi i-a fost greu să aleagă anumite elemente din decor, printre care şi perdelele şi draperiile. Ne-a marturisit că, timp de o lună, a venit zilnic cu mostre acasă pentru a decide ce s-ar fi potrivit mai bine şi că este impresionată de cum clienţii ei iau această hotărâre atât de repede. Chiar şi aşa, Cristina a ales tapetul şi textilele înainte de finisarea pereţilor şi de realizarea mobilei. În dormitor, textilele sunt la loc de cinste. Cele pentru pat, în set cu perdeaua, sunt de la Jab, iar draperia este din catifea, asemenea cuverturii. Toate de la Destra, fireşte. Patul este din piele ecologică, iar tăblia are tapiţeria realizată dintr-un material special, din aceeaşi gamă cu draperia.
Obiectele sanitare şi plăcile ceramice au fost achiziţionate de la Bravo Group. Mobilierul a fost realizat la comandă dintr-un MDF tratat pentru a rezista la aburi şi apă.

Sursa: www.casamea.ro

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod