Casa ta: Cum să-ţi transformi podul într-o mansardă luxoasă şi spaţioasă

Tuturor ne plac mansardele. Au ele acel quelque chose care ne face să ne simţim bine, confortabil, prin atmosfera intimă pe care o creează. Însă, există şi mansarde care ies din tipare, aşa cum este şi cea din imagine.
Tuturor ne plac mansardele. Au ele acel quelque chose care ne face să ne simţim bine, confortabil, prin atmosfera intimă pe care o creează.
Însă, există şi mansarde care ies din tipare, aşa cum este şi cea din imagine. Când proprietarul a acceptat să realizăm şedinţa foto, nici prin gând nu ne-a trecut că la etajul superior al unei clădiri dintr-un cartier rezidenţial din Băneasa se află o superbă mansardă de 350 metri pătraţi, cu o vedere impresionantă
.

Inspirată parcă din serialul american „Gossip Girl”, mansarda ne-a impresionat în primul rând prin liftul interior care ne-a adus direct în dining-ul locuinţei.

Apoi, întreg apartamentul nu a încetat să ne uimească.
Trei dormitoare, un living, o bucătărie şi o baie, plus o altă scară internă, toate acestea amenajate într-un stil clasic-glamour.

Cea mai mare cameră este fără îndoială living-ul. Deşi este extrem de încăpător acesta este constituit din câteva obiecte masive cum ar fi o bibliotecă impozantă, o masă solidă din lemn, un set de canapele cu altă masă de sticlă, „îmbrăcată” în acelaşi material ca şi canapeaua, şi un televizor cu ecran plat, încorporat într-unul dintre pereţii care dau spre exterior.

Ne-au plăcut foarte mult şi tonurile de bej şi maro alese de către proprietar, care ne-a mărturisit că nu a apelat la serviciile niciunui designer în amenajarea mansardei.
Stilul ales de acesta a fost clasic.


Însă, pe departe partea cea mai atrăgătoare – dacă putem spune aşa - este tavanul din sticlă al mansardei care credem noi că oferă o vedere splendidă pe timp de noapte. La fel de atractiv este şi candelabrul.

Trecând mai departe, către bucătărie, design-ul acesteia este oarecum androgin, accentul fiind foarte mult pus pe funcţionalitate. Este o bucătărie modernă, în nuanţe neutre, nu foarte mare, care are în apropierea ei un dining extrem de draguţ şi intim, delimitat de living prin nişte draperii.

Stilul clasic predomină şi în dormitoare, culoarea aurie fiind prezentă în aproape toate detaliile: de la pat, noptiere, scaune, până la măsuţă, veioze sau tapet.
Mai mult, unul dintre dormitoare aduce puţin cu stilul vienez. Culorile alese sunt calde şi elegante, în timp ce negrul iese în evidenţă prin utilizarea lui în piesa centrală a oricărui dormitor, şi anume patul.

În ceea ce priveşte piesele de mobilier, acestea au fost achiziţionate din ţări precum Italia, Spania şi Germania.

Sursa foto: Robert David

Sursa: www.casamea.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod