Casa ta: Cum să amenajezi şic un apartament mic

Apartamentul din imagini face parte din ansamblul rezidenţial Orhideea Gardens şi a fost amenajat de Alexandra Zabunov cu scopul de a fi închiriat. De altfel, ea a gândit decorul tuturor locuinţelor din cadrul acestui complex.
Apartamentul din imagini face parte din ansamblul rezidenţial Orhideea Gardens şi a fost amenajat de Alexandra Zabunov cu scopul de a fi închiriat. De altfel, ea a gândit decorul tuturor locuinţelor din cadrul acestui complex.

Este vorba despre 80 de apartamente, toate gata de închiriere. Pentru ca acestea să răspundă nevoilor şi dorinţelor viitorilor locatari – însa fără să presupună investiţii mari –, a fost necesar ca Alexandra să gândească practic şi inspirat. Finisajele erau deja alese de dezvoltator, nu şi mobila, care trebuia produsă in serie. Prin urmare, spaţiul avea nevoie de câteva detalii care să-i imprime personalitate. Stabilirea unor reguli pentru o locuinţă care să satisfacă cerinţele oricarui destinatar a fost pentru designer o reala provocare. Contactul direct cu cel ce va locui în spaţiul respectiv, discuţiile concrete despre ce îi place şi ce îşi doreşte sunt extrem de importante.
Neavând aceste repere, Alexandra s-a ghidat după criterii general valabile, dar şi după cele impuse de spaţiu, arhitectură, finisaje şi buget.


A decorat câteva apartamente-etalon, cu două şi trei camere, care se remarcă prin game cromatice diferite, dar care au acelaşi spirit urban. În general, este esenţial de ştiut dacă destinatarii preferă un interior clasic sau unul modern, însă, în cazul de faţă, această întrebare ieşea din discuţie. Peretele-cortină al blocului, precum şi finisajele deja alese au trasat din start ideea unui look contemporan.

Accentele cromatice oferă spaţiului personalitate şi unitate

Pentru că mobila era în linii mari aceeaşi, iar interioarele aveau nevoie de personalitate, designerul Alexandra Zabunov a ales pentru fiecare spaţiu o cromatică şi o temă decorativă distincte, pe care le-a introdus cu ajutorul tapetului. De exemplu, apartamentele cu două camere, destinate în special tinerilor, au beneficiat de culori vibrante şi de contraste puternice.
Din această categorie face parte şi cel din imagini, în cazul căruia tonul a fost dat de nuanţele de oranj. E surprinzător ce pot face câteva pernuţe colorate şi câteva mici accente bine plasate. Tapetul ales a dat textură peretelui şi luminozitate încăperii, datorită inserţiilor metalice ce reflectă lumina naturală, dar şi cea produsă de corpurile de iluminat. Un look aparte îl au tablourile. Acestea sunt fotografii printate pe stiplex transparent la Fabrica Flash şi montate pe distanţieri. S-a obţinut astfel un efect interesant de suprapunere a fotografiei pe modelul tapetului.

Idee!
Varianta unor corpuri suspendate cu adâncimi diferite este foarte practică în bucătărie, deasupra blatului de lucru.

Neutru şi luminos: alb şi bejuri pentru dormitor

Fundalul amenajării – adică parchetul, vopseaua lavabila şi chiar mobila – trebuia să fie relativ neutru, potrivit ideii de locuinţă universală. Notele personale au fost date de tapet, textile şi corpuri de iluminat, toate menite să ofere fiecărui apartament un efect vizual aparte.
Acesta este insă mai pregnant în zona de zi, formată din living şi bucătărie. Dormitorul propune o schemă de culori mai blânde, care permit inserarea în decor a altor elemente, cum ar fi obiectele personale ale viitorilor locatari (cărţi, fotografii, mici suveniruri) sau nişte textile de pat colorate. Dressingul spaţios şi finisat în alb a fost realizat la comandă, după desenele Alexandrei, de firma Concelex SA, care a executat şi restul mobilierului. Patul şi canapeaua sunt făcute la comandă la Divani Concept, cu ţesături Aquaclean.


Majoritatea corpurilor de mobilier au fost realizate la comandă, însă, la capitolul accesorii, designerul Alexandra Zabunov a apelat la oferta magazinelor. Astfel, veiozele din dormitor, pernele, măsuţa de cafea şi covorul din living au fost achizitionate de la IKEA, quilt-ul de pe pat este de la Inside, iar o parte din pernuţele decorative sunt luate de la Bricostore.

Material realizat cu sprijinul designerului Alexandra Zabunov, I Love Colours Studio, alexandra@ilovecolours.ro, tel.: 0722-662.443
Sursa: www.casamea.ro
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Diana pe 17 Oct 2011, 14:46
    apartament mic ?

    Mie nu mi se pare deloc mic apartamentul din imagini, din contra, pare extrem de spatios

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod