Casa ta. 6 sfaturi ca să scapi de praful din locuinţă. Încearcă-le!

Evită materialele textile foarte pufoase care elimină la fiecare atingere particule foarte fine ce se depun apoi pe toate suprafeţele sau pot fi inhalate.
Pe lângă faptul că este extrem de enervant să ştergi praful des, iar în scurt timp să apară la loc, acesta este şi foarte periculos pentru sănătate, provocând afecţiuni respiratorii sau alergii. Iată câteva reguli de care să ţii cont pentru a reduce semnificativ cantitatea de praf din casa ta: 

Evită textilele pufoase

Păturile din materiale pufoase, cu fire lungi, atrag praful ca un magnet şi îl eliberează apoi treptat la fiecare mişcare. De asemenea, unele dintre ele eliberează fibre minuscule, care nu sunt altceva decât particule de parf ce se aştern apoi peste tot prin casă.
Evită astfel de textile, iar dacă îţi plac foarte mult şi nu vrei să renunţi la ele, trebuie să ştii că este necesar să le speli destul de des şi, mai ales, să le scuturi în aer liber cel puţin o dată pe săptămână.

Alege un aspirator eficient

Investeşte într-un aspirator de foarte bună calitate, prevăzut cu o serie de filtre care împiedică eliberarea în aer a firelor foarte fine de praf atunci când aspiri. Este de preferat să optezi pentru cele cu saci de unică folosinţă, care pot fi aruncaţi direct, fără să fii nevoită să scuturi recipientul.
De asemenea, pentru a reduce semnificativ praful din locuinţa ta este necesar să aspiri de cel puţin două ori pe săptămână.

Spală filtrele

Chiar dacă aspiratorul tău este deosebit de eficient, pentru ca praful foarte fin să nu fie eliberat înapoi în aerul din locuinţa ta, este necesar să speli filtrele aşa cum este indicat de producător. Citeşte instrucţiunile din manualul tehnic al aparatului şi află care sunt filtrele ce trebuie spălate, dar şi care sunt cele ce trebuie înlocuite la un anumit interval de timp.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod