Casa ta. 6 sfaturi ca să scapi de praful din locuinţă. Încearcă-le!



Exfoliază-ţi pielea

În mod cu totul surprinzător, o parte din praful din locuinţele noastre este format din... piele moartă. Este vorba despre celulele de piele uscată care se descuamează şi cad, fiind înlocuite apoi de altele noi. Acest proces este continuu de-a lungul vieţii, iar cantitatea de piele moartă care se descuamează pe parcursul unui an este de aproximativ 800 de grame, potrivit sciencefocus.com.  
Dacă această informaţie te-a îngrozit, atunci exfolierea este soluţia la îndemână pentru a îndepărta celulele moarte astfel încât să nu devină parte din praful aflat în locuinţa ta.
Foloseşte un burete abraziv special sau o perie pentru baie cu ajutorul cărora să-ţi masezi corpul în timpul duşului. În acest fel vei avea şi pielea, dar şi casa mai curate. 

Schimbă lenjeria

Pe lenjeria de pat se acumulează treptat mult praf format din fibre textile minuscule sau celule moarte de piele. Pentru că petrecem cel puţin opt ore în fiecare noapte în pat, este de înţeles de ce acest loc se transformă într-o sursă importantă de praf, dar şi de ce este obligatoriu să-l transformăm într-o zonă foarte curată.
De aceea este necesar să schimbi lenjeria de pat cel puţin o dată pe săptămână sau să scuturi des, în aer liber, aşternuturile.

Aeriseşte corect

O mare parte din praful care se regăseşte în locuinţele noastre este provenit din exterior. Acesta vine odată cu aerul atunci când laşi ferestrele deschise, în special dacă locuieşti într-o zonă poluată, într-una cu trafic intens sau într-o zonă în care se construieşte. Pentru a reduce semnificativ praful pătruns în locuinţa ta este necesar să aeriseşti timp de câteva minute, cu fereastra larg deschisă, apoi să închizi toate ferestrele.
Nu lăsa geamurile întredeschise toată ziua pe timpul verii, pentru că nivelul prafului din casa ta va creşte semnificativ.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod