Canapeaua ta e mai murdară decât vasul de toaletă. Cum îndepărtezi bacteriile

Nici nu bănuiai, dar acesta e adevărul: locul în care te cuibărești și te relaxezi, mai ales în perioada de autoizolare, este foarte murdar.
Dupa ce a devenit, pe rand, „biroul” tau, „restaurantul” preferat si „palatul” in care dormeai, canapeaua s-a transformat intr-un adapost perfect pentru microbi. Cercetatorii spun ca are mai multi germeni decat vasul de toaleta.

„Canapelele tind sa se umple de germeni pentru ca noi, oamenii, imprastiem milioane de bacterii si alti microbi de pe corp in fiecare ora”, explica microbiologul Jason Tetro, autorul cartii „The Germ Files”.

„Poate ca bacteriile nu se dezvolta repede, dar daca nimeresc intr-un mediu cu intuneric si umiditate, pot fi suficient de puternice pentru a da un miros neplacut si a provoca infectii, daca sunt patogene”, a mai spus Tetro.

Este logic ca o canapea devine un loc murdar, pentru ca acolo se aduna bacteriile de pe corp si de pe hainele tale, ale partenerilor, ale animalelor de companie, prietenilor si musafirilor care stau pe ea.
Iar acum, dat fiind ca il folosesti cam toata ziua in perioada de carantina, acest obiect de mobilier poate deveni si mai periculos. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod