Caminul - o prelungire a propriei fiinte

Dupa primele doua articole din seria dedicata stilurilor de amenajare interioara, se cuvine a face o precizare sau, mai curand, de a va indemna la un moment de reflectie.
Dupa primele doua articole din seria dedicata stilurilor de amenajare interioara, se cuvine a face o precizare sau, mai curand, de a va indemna la un moment de reflectie. Nu va grabiti sa adoptati una sau alta din "retetele" prezentate aici inainte de a va autoanaliza.

Chiar doriti acel stil? De ce? De ce nu altul? Nu neglijati influenta pe care ambientul o are asupra noastra. Ar fi prea mult daca am spune ca suntem spatiul in care traim?

Stilul romantic

Un stil ce induce o pronuntata senzatie de confort. Materiale textile moi, cu motive florale, paleta de culori pastel, lumina filtrata de draperii si aranjamente florale.


Culori - tonuri de albastru pal, roz prafuit si alb crem, dar cu grija de a nu deveni prea stralucitoare.
Interioarele romantice sunt foarte feminine, dar acest lucru nu inseamna ca un barbat nu se poate simti binevenit. Obiecte ce au curbe gratioase sunt subliniate de un amestec de elemente cu atribute mai degraba masculine, cum ar fi textile cu dungi sau elemente din lemn de culoare inchisa.
Tesaturile - moi si suple sunt absolut obligatorii. Pentru un aspect luxos, matasea si catifeaua vor fi cap de lista in alegerea materialelor.
Accente - o subtila scanteiere si stralucire, date de obiecte cu luciu perlat sau din argint, fotografii de familie inramate etc., vor aduce un plus de intimitate spatiului.


Stilul toscan

Interioarele in stil toscan contin elemente rustice, culori "coapte", pavaje din piatra, mobilier finisat simplu, cu elegante accente de fier, placari cu terra-cotta, pereti puternic texturati in contrast cu detalii murale elegante si picturi trompe l'oeil.

Culori - paleta toscana cuprinde culori de pamant, nepretentioase, evocand dealurile Toscanei.
Pardoseli - placari cu terra-cotta, mozaicuri din piatra si dusumele din lemn acoperite de covoare.
Accente - accesoriile din fier forjat, ca de exemplu sfesnice sau corpuri de iluminat, obiectele si placarile din ceramica pictata, aduc culoare si vitalitate compozitiei.
Arhitectura - pereti cu structuri rugoase, plafoane cu grinzi de lemn, ferestre neacoperite pentru a profita de avantajul luminii naturale nefiltrate.


Old World

Design confortabil, obiecte purtand patina vremii, pereti texturati, ferestre cu ochiuri mici, piatra asezata dezordonat. Suprafetele mate, absorbante sunt preferate celor lucioase, reflectante.

Culori - paleta este profunda, bogata si pretioasa, dar patinata, pentru a obtine efectul de uzura. Culori tropicale ca rosu stins, albastru si verde inchis, ocru si crem.
Combinatiile de diferite finisaje oscileaza intre intunecat lucios si suprafete pictate, intre glazuri si finisaje mate, ce simuleaza ani de folosire.
Accente - suprafetele lucioase ale vaselor de ceramica si caracterul rustic al fierului forjat conduc la contraste subtile.
Alte elemente ce evoca atmosfera Old World sunt tapiseriile si covoarele tip quilt.
Tesaturi - damascuri cu motive florale, tapiserii complexe, goblenuri, perne din matase.
Arhitectura - grinzile din lemn nefinisat echilibreaza abundenta elementelor sofisticate ale incaperii. Alte elemente caracteristice: usi si ferestre in arcada, ce aduc o linie feminina intr-un interior predominant masculin.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod