Buget restrans? Si totusi un design interior placut...

Vara este aproape pe sfarsite... Cateva zile si, din punct de vedere calendaristic, ii spunem "la revedere". Insa acest lucru nu inseamna ca nu poti pastra pentru mai mult timp prospetimea incaperilor tale...

Vara este aproape pe sfarsite... Cateva zile si, din punct de vedere calendaristic, ii spunem "la revedere". Insa acest lucru nu inseamna ca nu poti pastra pentru mai mult timp prospetimea incaperilor tale, urmand cateva sfaturi "ca la carte".

Cum stiu ca ai deja in plan proiecte de mare anvergura, pe diferite planuri, sau inca pui la punct concediul perfect de anul acesta, pe care nu ai apucat inca sa ti-l iei, nu este cazul sa iti bati capul prea mult si cu designul interior. Iata cele mai usoare, rapide si putin costisitoare sapte idei pentru decorarea apartamentului in functie de buget!

1. Daca vrei sa aduci rapid un plus de culoare unei incaperi, varuitul peretilor este cea mai buna optiune. Totusi, pentru a salva timp si bani, incearca sa varuiesti doar peretele ce atrage in primul rand privirea intr-o camera. In cele mai multe camere, aceasta operatiune se poate "rezolva" in mai putin de o ora, fara investitii majore!

2. In loc sa carpesti sau sa cosi fete de perna sau de masa noi, incearca sa folosesti noi tehnici pentru "impachetarea" pernelor sau a elementelor de mobilier.

Pernele pot fi infasurate intr-o bucata de material nefinisat, pe diagonala, ca un cadou, si impodobite cu o panglica decorativa, care securizeaza mai bine.

In cazul in care nu ai foarte mult spatiu pentru depozitarea obiectelor, poti apela la un truc - cutii din carton pe care le impingi sub masa sau birou si in care ascunzi jucariile si cartile de colorat ale copiilor, totusi avandu-le la indemana. Daca optezi pentru fete de masa cu lungimi considerabile, pana la podea, zona de "depozit" va fi camuflata asa cum se cuvine si vei pastra un aspect ingrijit si curat al spatiului tau.

3. "Inarmeaza-te" cu o cutie sau cu un cos de gunoi, din plastic, in care vei aduna toate obiectele pe care le-ai imprastiat prin camera. Nu ar strica sa iti faci putina ordine si in colectiile pe care le afisezi cu mandrie pe rafturile bibliotecii... Acum, un mic exercitiu - inlocuieste sau pastreaza doar trei dintre obiectele tale preferate.

Vei aprecia mult mai mult aspectul mai putin inghesuit al incaperii si, de asemenea, faptul ca vei avea mai putine obiecte de sters de praf la curatenia generala!

4. Cui nu ii place sa simta parfumul florilor proaspete in fiecare camera?... Sunt insa la fel de sigura ca nu iti face mare placere sa-ti aloci prea mult timp (pe care nu il ai...) sau o parte prea mare din finante pentru schimbarea aranjamentelor florale, destul de costisitoare, de altfel...

In acest caz, avem cel mai bun sfat: cateva seminte de floarea soarelui, plantate intr-un ghiveci asezat la soare, cu pamant de flori udat corespunzator, iti vor aduce bucurii in fiecare zi, o data ce florile se vor deschide. Foarte multe specii de flori nici macar nu lasa prea mult polen pe mese, sunt usor de cultivat si pot rezista pana la 10 zile taiate in vaza, proaspete. Si asta doar cu pretul unui pachet cu seminte!...

5. Renunta la jaluzele si draperiile groase, care impiedica lumina sa patrunda in incapere si, de asemenea, da la o parte covoarele pufoase, pentru un aspect curat si racoros, ca de vara.

Este preferabil totusi sa pastrezi la ferestre transperantele, pentru mai multa intimitate si pentru un mai bun control al luminii.

6. Spala geamurile si obiectele din sticla din toata casa! Suprafetele lucioase reflecta foarte bine lumina si stralucirea si creeaza o senzatie de prospetime. Aerul va parea mai curat si mai usor respirabil. Nu uita nici de ecranul televizorului sau de monitorul computerului, de blatul de bucatarie si aparatele din acest spatiu si chiar de ramele tablourilor.

Incearca aceasta tehnica si sa imi spui apoi daca nu am avut dreptate! Incaperile apartamentului tau vor parea mult mai luminoase si mai vesele, fara sa dai bani decat pe solutia de curatat sticla, gresia si faianta si putin otet...

7. Si, la final, sfaturile pe care ti le-am mai amintit: muta elementele de mobilier de mari dimensiuni, care inghesuie foarte mult spatiul si imprumuta sau fa schimb cu elemente de mobilier din alte camere.

Portelanurile bune pot deveni obiecte decorative cu bun gust, daca le armonizezi cu celelalte elemente decorative aflate pe rafturile din living.

Incearca sa "ascunzi" cat mai mult aparatele electrocasnice - spre exemplu, toaster-ul poate sa stea in dulap, pentru un aspect mai ingrijit al bucatariei. In cazul in care anumite tablouri sau obiecte de arta nu iti mai plac, renunta la ele si depoziteaza-le pana la sezonul viitor. Daca lemnul scaunelor sau al mesei a "imbatranit", vopseste-l intr-o culoare deschisa si cat mai vesela.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod