Bate vant... de vara in casa ta!

Suntem in plina vara si probabil ca, daca nu ai avut deja norocul sa pleci in concediu, dorul de duca a pus stapanire pe tine... Mare, plaja, soare, munte, racoare, verdeata, tanjesti dupa culoare si frumos...

Suntem in plina vara si probabil ca, daca nu ai avut deja norocul sa pleci in concediu, dorul de duca a pus stapanire pe tine... Mare, plaja, soare, munte, racoare, verdeata, tanjesti dupa culoare si frumos...

Exista insa o solutie pana la mult asteptata vacanta: o schimbare de stil si de decor pentru locuinta ta, care va mai alina putin "durerea" zilelor lungi petrecute in birou. Nici nu trebuie sa aloci foarte mult din timpul tau pretios pentru acest lucru: in mai putin de o ora poti pune in aplicare idei pentru o vara plina de lumina.

Proiectele mai ambitioase pot fi si ele duse la bun sfarsit, cu ceva mai multa munca si daruire, e drept, dar rezultatul va fi pe masura asteptarilor!

Primul pas este sa pui la cale un mic plan de... bataie. Fa o scurta "incursiune" prin casa si ia in vizor obiectele de mobilier - ce anume va disparea "din peisaj" si ce anume va fi mutat intr-un alt loc, care sa eficientizeze mai mult spatiul? Ce obiecte pot fi acoperite, revopsite sau... improspatate cu mici accesorii?

Cu siguranta vei avea nevoie, pentru noul look al casei tale, de tesaturi noi si plante verzi, astfel incat este bine sa iti faci necesarul de provizii din timp, inainte de "termenul limita" pentru inceperea operatiunilor de...

schimbare.

Asigura-te ca familia este bine antrenata si pregatita sa puna umarul la treaba - pentru ca vei avea nevoie de cat mai mult ajutor posibil - si... gata! Se da startul! Este o buna ocazie sa ii implici si pe copii in activitatile de renovare - vor invata ca este si datoria lor sa te ajute, dar veti petrece si mai mult timp impreuna.

Tocmai de aceea este de preferat ca aceasta activitate - oricat de serioasa ar fi - sa lase si putin loc distractiei si glumelor.

In timp ce muti sau inlaturi mobilierul vechi, sterge si curata praful din colturile de mult timp uitate, in care probabil aspiratorul nu a ajuns... Dupa ce ai efectuat si aceasta operatiune, este timpul sa aduci in prim-plan vedetele verii, accesoriile!

Cea mai mare schimbare poate interveni in clipa in care decizi sa aduci o noua culoare in locuinta ta. Fie ca revopsesti peretii camerelor, cumperi o noua mobila pentru living sau o masuta de cafea mai deschisa la culoare, fie ca aduci un aer mai proaspat datorita culorii vesele a accesoriilor, aceasta este piesa de rezistenta.

Vara inseamna viata, culori calde, placute, proaspete! Nu te sfii sa apelezi la galben-pai, verde deschis, lila sau bleu - sunt culorile care iti vor aduce si zambetul pe buze!

Si nu uita: uneori, nu este nevoie de restructurari masive in locuinta! Adesea, schimbarea unui singur obiect poate modifica total aspectul unei incaperi.

Te impiedici mereu de canapeaua aceea greoaie din living, cu tesatura de un maro inchis? Atunci stii sigur care este obiectul care va trebui "izolat" din cea mai spatioasa camera a casei tale...

O canapea de doua persoane, cu doua fotolii mai mici, imbracate intr-o tesatura usoara, intr-o culoare calda, poate chiar rosu, este o alegere mult mai potrivita pentru o vara calduroasa. Va fi pata de culoare a casei tale si refugiul tau in zilele de canicula...

Orice ai alege, daca vei urma sfaturile noastre, intr-un timp relativ scurt vei constata ca... te-ai mutat in casa noua! Atat de mult se va modifica aspectul locuintei tale, incat aproape ca nu iti va veni sa crezi cat de simplu era sa aduci vara in casa ta!

Daca ai la dispozitie o ora

Pune pe masa limonada proaspata sau ceai rece, intr-un recipient incapator si foloseste pahare inalte, pentru suc. Alege o tava galbena sau verde, pe care scrie "Fresh" sau alte cuvinte care sa iti aminteasca de vara.

Asaza pe masa o fata de masa colorata.

Asaza pe rafturi cat mai multe lumanari in culori pastelate sau, de ce nu, indraznete, in suporturi pentru lumanari adecvate si in acelasi ton.



Scoate "de la naftalina" vesela florala sau pastel.

Pune pe rafturi, pe masa, peste tot, cat mai multe vaze cu flori proaspete.

Lasa ferestrele deschise, sa intre aer si lumina naturala.

Daca ai la dispozitie o dupa-amiaza

Schimba draperiile cu perdele moi, cu motive florale.

Bineinteles, nu renunta la perdelele clasice, transparente, din dantela. De data aceasta, te sfatuim sa alegi un model din dantela alba vaporoasa. Ai nevoie ca aerul sa poata patrunde usor prin material, nu sa fie impiedicat de o tesatura prea groasa.

Asaza pe parchet un covoras din impletitura de orez sau cu motive florale. Iti va da senzatia ca esti plecata in vacanta, la mare...

Impodobeste un perete cu un tablou care sa infatiseze o plaja, valuri sau un lan de floarea soarelui.

Inrameaza si atarna pe peretii din hol sau din dormitor imagini sau fotografii cu plante.

Daca ai la dispozitie un week-end

Alege o noua culoare pentru peretii locuintei tale si improspateaza aspectul casei.

Acopera un fotoliu sau o canapea ce are o tesatura inchisa la culoare si plictisitoare cu o cuvertura cu imprimeuri florale sau cu motive solare, de vara. Dupa cum observi, florile sunt la mare pret in acest sezon...


Decupeaza si lipeste pe fetele usilor de la dulapuri motive florale, ghiveciuri dragute cu flori, norisori pufosi etc.

Motivele verii (cum ar fi gargaritele, fluturii si florile) nu trebuie sa lipseasca nici de pe mobila si rafturile acesteia, nici de pe peretii camerelor sau ai holurilor.

Lasa frau liber imaginatiei si creeza propriul stil de design interior! De acum incolo te vei putea bucura linistita de zilele de vara chiar in locuinta ta! Mai ai doar putin timp pana la concediu, asa ca trebuie sa te "antrenezi" si sa intri in atmosfera! Daca abia te-ai intors din vacanta, trebuie sa prelungesti cat mai mult posibil starea de "plutire" si de relaxare pe care timpul petrecut impreuna cu cei dragi, la mare, la munte sau in plimbari prin tara, ti-a dat-o!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod