Baia iti arata ca este cazul sa o reamenajezi... Asculta-i "vocea"!

Ai o camera de baie... Esti foarte fericita ca, cel putin, exista... Nu e foarte mare, nu este suficient de bine aranjata, dar este bine ca exista. Insa de ceva vreme arata de-a dreptul deplorabil si asta nu pentru...

Ai o camera de baie... Esti foarte fericita ca, cel putin, exista... Nu e foarte mare, nu este suficient de bine aranjata, dar este bine ca exista. Insa de ceva vreme arata de-a dreptul deplorabil si asta nu pentru ca nu te-ai ocupa suficient de ingrijirea ei - curatenie faci la cateva zile, dar deja nu mai este suficient. Are nevoie de o noua "fata"!

Gaurile din podea, gresia deplasata, faianta care sta sa cada (oricum nu are o culoare prea fericita...), o cada de baie si o chiuveta cam ruginite de la apa care se scurge din robinetii nu foarte functionali, un vas de toaleta care nu te mai asculta... Toate acestea iti spun, cu "voce" tare, ca este cazul sa iei masuri majore!

Sa nu uitam insa ca exista si unele semne mai putin vizibile, care iti vorbesc tot despre necesitatea unui nou look al camerei tale de baie... S-ar putea ca nici macar sa nu fie acele semne la care te astepti tu...

1. Lucrurile mici incep sa nu mai functioneze...

Orice baie este destinata utilizarii zilnice frecvente... Ca atare, este putin cam imposibil ca aceasta uzura sa nu isi faca simtita prezenta.

Insa unele probleme pe care le prezinta camera ta de baie s-ar putea sa necesite mai mult decat o simpla reparatie - s-ar putea sa fie nevoie sa inlocuiesti integral anumite accesorii sau chiar instalatii.

Spre exemplu, in clipa in care tencuiala incepe sa cada de pe tavan, cand albul varului devine galben, cand cada capata o culoare maronie - o patina a timpului si a ruginei, cand gresia si/sau faianta incep sa se disloce, este momentul decisiv - trebuie sa intervii cu reparatii majore!

In functie de costul acestor reparatii de anvergura, s-ar putea sa fie ceva mai practic sa cheltuiesti mai mult si sa creezi o "noua" baie. Pana la urma, aceste investitii se vor dovedi a fi utile si iti vor salva ulterior nu doar bani, ci si timp pretios.

2. Tendintele din trecut te tin "prizoniera"...

Desi este adevarat faptul ca, adesea, tendintele trecute ies din nou la suprafata la un moment dat, unele dintre ele este mai bine sa ramana de domeniul trecutului. Astfel incat te sfatuim sa renunti la paleta cromatica din anii '70, gen avocado sau galben-auriu.


Poti crea o culoare si o atmosfera mult mai vie in camera ta de baie cu ajutorul catorva combinatii - alege o chiuveta si o cada de baie in culori neutre si accentueaza paleta cromatica cu nuante mai vii, folosite pentru varuitul peretilor, dar si la incadrarea ferestrelor. Daca simti, de fiecare data cand intri in baie, ca ai patruns in masina timpului, atunci cu siguranta se impune o mica imbunatatire a aspectului exterior...

3. Te bate gandul sa iti vinzi casa?

De ce sa iti treaca prin minte sa iti reamenajezi baia daca nu planuiesti sa stai in aceasta locuinta o vesnicie? Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de la indemana: daca intreprinzi modificari relativ minore, dar intr-un mod inteligent, poti ajuta la cresterea valorii casei in care locuiesti in prezent.

Poti avea o casa cotata la un pret ridicat, dar nu va arata niciodata bine daca instalatiile sunt de domeniul epocii interbelice, fara nici un fel de imbunatatiri... Daca baia nu arata de nota zece, este cazul sa o faci sa straluceasca!

Sau, daca locuiesti intr-o vila veche, iar camera de baie pastreaza acest aer, ii poti adauga un plus de valoare imbunatatind-o.

Acest lucru nu inseamna ca ii vei stirbi din aerul boem, ci, dimpotriva, ca o vei adapta la nevoile actuale, fara sa intervii foarte mult in structura sa initiala.

4. Nevoile familiei tale au suferit modificari

In clipa in care statutul familiei tale se schimba, acelasi lucru se intampla si cu nevoile acesteia. Spre exemplu, in viata ta si a partenerului tau a aparut un copil. In mod logic, acest lucru presupune si noi adaptari ale camerei de baie.

Oamenii adesea reamenajeaza sau chiar isi creeaza o noua baie in locuinta in clipa in care apar copiii, deoarece este deja nevoie de o cada mai mare sau de un spatiu mai generos pentru depozitarea tuturor lucrurilor de care au nevoie cei mici.

Insa modificarile din camera de baie nu se datoreaza exclusiv largirii familiei. Chiar si tu poti simti la un moment dat necesitatea unei bai care sa fie creata special nevoilor tale - acest lucru iti da o senzatie de confort suplimentar si o mai mare mobilitate.

Multe persoane adulte renunta la cada, pe care o inlocuiesc cu cada de dus, din motive de siguranta - stiute fiind numeroasele accidente petrecute in baie, multi adulti prefera sa le ocoleasca in acest mod.



5. Baia ta nu te reprezinta...

Bateriile de la cada si chiuveta, standard, sunt extrem de utile si functionale, dar nu au nimic special, nu spun nimic despre tine... Daca simti nevoia de a te regasi chiar si in aceste mici detalii, care, pentru moment, nu corespund standardelor tale estetice, cauta un stil care sa ti se potriveasca.

Bateriile, robinetii si partile fixe ale unei bai sunt ca si elementele de mobilier. Asa cum iti doresti mobilier nou si un design interior special pentru living-ul tau, la fel poti crea o baie care sa se integreze tendintelor generale ale casei tale, precum si gusturilor tale. Fie ca preferi tendintele clasice, fie ca te pasioneaza liniile moderne, cateva mici modificari se pot dovedi de mare impact.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod