Apartament de trei camere decomandat

In aceasta luna, va prezentam o solutie nu foarte spectaculoasa, dar practica, de reamenajare a unui apartament de trei camere, decomandat.

In aceasta luna, va prezentam o solutie nu foarte spectaculoasa, dar practica, de reamenajare a unui apartament de trei camere, decomandat. Proprietarul a hotarat ca geometria apartamentului sa nu sufere modificari radicale.

Aceasta decizie a avut la baza doua cauze: in primul rand, majoritatea peretilor sunt pereti portanti (fac parte din structura de rezistenta a imobilului), iar in al doilea rand, modul initial de rezolvare a necesitatilor functionale ale familiei a fost multumitor pentru proprietari.



Singura modificare importanta a constat in compartimentarea balconului. Acesta avea initial o lungime de 16,5 m si se intindea pe intreaga lungime a apartamentului.

Deoarece functionalitatea acestui spatiu era serios afectata de cei trei stalpi de rezistenta amplasati in aceasta zona, proprietarul a hotarat sa compartimenteze balconul astfel incat fiecarei incaperi sa-i revina o anumita parte din suprafata acestuia.

Mentionam ca doar in cazul livingului si al unui dormitor spatiul spre balcon a ramas deschis.





In ceea ce priveste bucataria si celalalt dormitor, aici au fost montate ferestre si usi din tamplarie de tip PVC cu geam termopan. De asemenea, latura exterioara a balconului a fost inchisa cu acelasi tip de tamplarie.

Asa cum am mentionat deja, livingul a beneficiat de un spor partial de 3 mp. In zona de trecere spre balcon, in fostul spatiu al ferestrei s-a construit un bar. Tot aici s-a turnat sapa, pentru a aduce pardoseala la nivelul celei din balcon. Peste aceasta s-a montat parchet laminat.


Baia si bucataria au cunoscut o reconditionare majora. S-a renuntat in totalitate la vechile finisaje si la obiectele sanitare. De asemenea, instalatiile au fost complet reinnoite, in final rezultand o baie si o bucatarie cu finisaje moderne si echipate cu obiecte utilitare noi.

Un aspect deosebit de spectaculos a fost dat intregului apartament de corpurile de iluminat. Multitudinea formelor acestora, modul in care difuzeaza lumina si zonele in care sunt amplasate dau un aer modern spatiului si creeaza o atmosfera placuta si primitoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod