Amintiri de neuitat, inramate...

Exista magazine care ofera o gama diversa de picturi, reproduceri, fotografii etc. gata inramate, de cele mai multe ori destul de costisitoare. Alternativa mai putin costisitoare este sa...

Exista magazine care ofera o gama diversa de picturi, reproduceri, fotografii etc. gata inramate, de cele mai multe ori destul de costisitoare. Alternativa mai putin costisitoare este sa te decurci cu mijloace proprii.

Rezultatele vor fi surpinzatoare, te asigur!

Pentru inceput, ai nevoie de rame. Acestea sunt adesea scumpe, depasind de cele mai multe ori valoarea obiectului inramat.

Sugestia ar fi sa folosesti rame mai vechi, carora sa le aplici un tratament de intinerire. Problemele minore, ca de exemplu un colt ciobit sau vopseaua deteriorata, pot fi rezolvate asa cum vom vedea mai departe.



Ce punem in rame

Fotografiile de familie sunt o maniera personala de a "incalzi" locuinta. Improspateaza memoria si de multe ori sunt puncte de pornire a unei conversatii cu musafirii. Pot fi, de asemenea, cadouri foarte bine primite, facute prietenilor si familiei.

Florile si frunzele presate pot deveni subiectul unor incantatoare compozitii decorative, iar cioburile de ceramica lipite pe un suport vor fi deopotriva surprinzatoare si dinamice. Sa nu uitam batistele brodate, biletele de la un spectacol memorabil, servetele, pachetele cu diferite seminte si orice alt obiect adus din calatoriile noastre, suficient de plat pentru a fi inramat.


Daca ai un calculator, putina inspiratie si softul potrivit, poti crea propriile compozitii. Printate si inramate, vor fi un izvor de prospetime!

Fotografiile decupate din reviste, calendare si asa mai departe, constituie un material inepuizabil, din pacate nu intotdeauna de cel mai bun gust. Oricum, sa nu faci cuiva un astfel de cadou!

Cum decoram ramele

Micile defecte ale ramelor, de care vorbeam la inceput, vor disparea daca acoperim rama cu scoici, nasturi, pietricele, cioburi ceramice etc.
Asigura-te ca adezivul folosit este cel corespunzator. Poti folosi, de asemenea, matase, flori uscate, hartie cu structura interesanta etc.

Vopsirea este o alta modalitate de revitalizare a ramelor vechi. Doua-trei straturi de vopsea acrilica (exista si in variante metalizate) rezolva problema. Daca doresti un aspect patinat, inmoaie un burete intr-o culoare mai inchisa sau mai deschisa decat fondul si sterge suprafata. Evident, poti merge mai departe, pictand ramele.

Lasa-ti libera creativitatea, distreaza-te! Posibilitatile sunt nelimitate!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod