Amenajarea dormitorului

Acum ca am parasit perioada putin mai agitata a sarbatorilor si incercam sa revenim la o viata mai asezata, pastrand totusi in suflet magia clipelor frumoase...

Acum ca am parasit perioada putin mai agitata a sarbatorilor si incercam sa revenim la o viata mai asezata, pastrand totusi in suflet magia clipelor frumoase, sa ne ocupam de o camera importanta din casa.

Ca si pana acum, ma voi multumi sa indic acele solutii care pot fi aplicate de oricine, cu precizarea ca fiecare dormitor necesita un tratament diferentiat de la caz la caz, in functie de asezarea casei in spatiu si de trigramele personale ale celor care folosesc incaperea.

Energia dormitorului este importanta pentru ca aici petrecem cateva ore bune in fiecare noapte, absorbind influentele qi-ului prezent in acest loc.

Sa ne amintim ca dormitorul are ca scop sa ne ofere o atmosfera de odihna si relaxare. Deci energiile de aici trebuie sa fie predominant yin.

Daca dormitorul este prea yang, cei care il folosesc nu vor putea adormi usor, vor fi hiperactivi si se vor gandi la lucrurile pe care le au de facut in loc sa se adanceasca intr-un somn odihnitor.

De asemenea, pentru cupluri este foarte important ca energia de aici sa fie pozitiva. Atunci cand energia este echilibrata, partenerii vor avea o relatie plina de iubire si succes. Fiecare isi va indeplini rolurile cu placere, iar sanatatea le va fi buna. Vor putea fi evitate sau limitate neintelegerile, iar separarea sau divortul nu isi vor putea face aparitia.

In planul general al casei, ar fi bine ca dormitorul sa fie plasat in zona mai putin activa a acesteia (catre "spatele" casei), pentru a beneficia de energii yin.


Cea mai buna forma pentru dormitor este una regulata - patrat sau dreptunghi.

Amplasarea patului
Iata cateva din pozitiile nefavorabile pentru pat:
- sub un geam
- intr-o pozitie inspre care usa se deschide direct
- intre doua usi
- cu capul spre peretele toaletei
- in partea opusa unui colt ascutit creat de forma camerei

Este bine sa nu avem deasupra patului barne sau alte "imbunatatiri" arhitectonice care sa creeze sageti negative de energie indreptate spre pat. De asemenea, este bine ca patul sa nu fie plasat cu capul pe acelasi perete care contine si usa. Daca aveti probleme cu membrii familiei, acest fapt se poate datora si unei astfel de amplasari a patului! Daca aveti posibilitatea, mutati patul astfel incat sa evitati macar o parte din pozitiile nefavorabile indicate mai sus.



Alte idei privind decorarea dormitorului
Folositi culori cat mai yin, bineinteles si in functie de preferintele fiecareia/fiecaruia. Sa ne remaintim ca adoptam principiile Fengshui pentru a avea o viata mai armonioasa. Daca nu ne surad unele idei, nu este nevoie sa le aplicam. In caz contrar, aplicarea unor remedii care nu ne plac vor produce mai mult stres in viata noastra, care - poate - nu este chiar atat de relaxata pe cat o dorim.

In afara de alb, puteti opta pentru nuante deschise de albastru, verde sau galben pai. Puteti folosi mobile cu forme regulate - patrate sau dreptunghiulare - pentru a spori senzatia de stabilitate si echilibru. Presupun ca nu mai trebuie sa repet cuvintele cheie - curatenie si ordine - care se aplica si in dormitor.


De asemenea, revedeti articolele in care am discutat despre directiile pozitive si negative care sunt determinate in functie de trigrama personala. Alegeti-va orientarea patului asa cum am recomandat atunci: incepeti cu directia denumita Fu Wei si terminati cu Sheng Qi, in functie de posibilitatile de (re)aranjare a mobilelor in dormitor si de compatibilitatea dintre parteneri.

In incheiere, amintiti-va ca nu este nevoie sa aplicati absolut toate ideile expuse in acest articol. Alegeti ceea ce puteti aplica cu usurinta si cu placere si veti obtine rezultatele dorite.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 1 Iun 2011, 15:01
    amenajarea dormitorului

    etelor sunt si eu pitin indecisa.la un dormitor cu peretii levantica ce perdea si ce draperie imi recomandati?culoare?

    0
    0

  • ion mihaela florica pe 2 Apr 2008, 10:22
    amenajarea dormitorului matrimonial

    intr-un spatiu destul de restrans ce-ti ofera viata la bloc eu nu reusesc sa imbin utilul cu placutul pentru dormitorul nostru,sotul meu vrea tv in dormitor

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod