Alege un Craciun eco!

Ce ar fi ca, incepand din acest an, sa avem un Craciun ecologist? Sa incercam sa protejam natura si mediul inconjurator, utilizand doar produse naturale. Sa incepem cu decoratiunile de Craciun.

Ce ar fi ca, incepand din acest an, sa avem un Craciun ecologist? Sa incercam sa protejam natura si mediul inconjurator, utilizand doar produse naturale. Sa incepem cu decoratiunile de Craciun.

Decat sa tai un brad de care sa te bucuri doar cateva zile, dupa care sa il arunci, ce ar fi sa achizitionezi unul la ghiveci pe care sa il plantezi la primavara? Asociatia de mediu Terra Ecologica te poate ajuta in acest sens. "Ne propunem, prin campania 'Planteaza brazii de Craciun!', sa promovam brazii autohtoni la ghivece. Dorim, astfel, sa incurajam un comportament benefic pentru mediu prin plantarea copacilor.", sustine Adrian Net, voluntar in cadrul proiectului.

Dupa sarbatori, cumparatorii vor putea returna brazii achizitionati prin intermediul asociatiei Terra Ecologica.

Cu ajutorul voluntarilor, brazii si molizii vor fi replantati in Bucuresti si imprejurimi. Suna la numarul 0729.019.953 sau intra pe blogul plantambrazii.ablog.ro si afla mai multe informatii.

Vrei lumanari parfumate pentru acest Craciun? Apeleaza la cele organice Neom de la Rangali Organic Shop. Fata de lumanarile obisnuite (care contin parafina si uleiuri sintetice), lumanarile Neom ard fara fum negru plin de toxine cancerigene. Baza de ceara pura vegetala este parfumata cu cele mai bune uleiuri esentiale organice. Sunt de doua ori mai mari decat cele obisnuite (au 1 kg) si trei fitile si ard pana la 55 de ore. Lumanarile sunt holistice, au un efect recuperator si fiecare ofera o experienta diferita, de fapt una magica.

Lumanarile Neom sunt tratamente holistice.
Sunt disponibile 11 variante pentru toate nevoile si le poti alege in functie de starea in care te afli: Energise, Invigorate, Tranquility, Complete Bliss, Pure indulgence, Refresh, Restore, Rebalace, Relax, Real Luxury, Revitalise. Preturile variaza intre 175 si 200 lei.

Globuri... Ce ar fi sa optezi pentru globurile reciclabile de la EcoAssit, facute din carton reciclat si ziare vechi? Alege modelele de globuri sferice sau plane, care costa intre 15 si 30 lei fiecare. Allstyle iti ofera globuri din boabe de cafea (19.50 lei), scortisoara (15 lei) sau plante parfumate (19 lei). Ce zici de un glob de dafin? Este confectionat din polistiren decorat cu frunze uscate de dafin, cu aroma specifica deosebita, cu funda de saten colorata.
Este un produs unicat de culoare kaki, cu un diametru de 11 cm.

Iata ce ne sfatuieste si Oana Gavriliu, decorator: "Craciunul este sarbatoarea care ne apropie sufletele, ne face mai buni si mai intelegatori, ne readuce speranta pentru un viitor mai bun. Bradul e simbolul vietii vesnice, al armoniei noastre cu natura. Pentru a pastra aceasta armonie, iti recomand elemente decorative ecologice, din materiale reciclabile sau biodegradabile. Poti cumpara lucruri foarte frumoase de la mesterii populari, sau le poti confectiona singura, alaturi de copii. Astfel, poti avea o sarbatoare cu adevarat armonioasa si veti contribui la mentinerea echilibrului naturii.".

Prin urmare, optand pentru produsele eco vei imbina utilul cu placutul si nu vei distruge natura! Incepe cu acest Craciun sa fii mai blanda cu natura...

Un articol de Nicoleta Tarantus

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod