Ai plante care nu înfloresc? Ajută-le!

Acum ceva vreme am decis să înlocuiesc plantele de apartament care nu fac flori cu unele cunoscute tocmai pentru această calitate. Îmi imaginam că voi avea toată casa plină cu flori în toate

Acum ceva vreme am decis să înlocuiesc plantele de apartament care nu fac flori cu unele cunoscute tocmai pentru această calitate. Îmi imaginam că voi avea toată casa plină cu flori în toate culorile.

Dar, aşa cum se întâmplă întotdeauna, practica este mult mai complicată decât teoria. Astfel m-am ales cu plante care înfloresc, dar care nu înfloreau la mine acasă... Trandafiri japonezi, tradafiri pitici, muşcate sau begonii erau achiziţionate în plin proces de înflorire, pentru ca apoi în numai câteva săptămâni să se transforme în plante pline de frunze şi atât.

Cu timpul am descoperit ceva mici secrete pe care ţi le voi dezvălui dacă vrei să-ţi faci plantele să înflorească mult şi frumos.

În primul rând este obligatoriu să schimbi ghiveciul şi pământul florilor pe care le cumperi.

Trebuie neapărat un ghiveci mai mare, pentru că cel în care le-ai achiziţionat este unul "de tranziţie".

În al doilea rând, lumina este extrem de importantă. Cu cât au mai multă lumină, cu atât vor înflori mai uşor. Pervazul este alegerea ideală în acest sens.

Ultimul truc este soluţia pentru stimularea înfloririi. O găseşti în florării, magazinele de bricolaj şi hypermarket-uri. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva picături în apa cu care uzi florile, o dată la câteva săptămâni, în funcţie de indicaţiile de pe ambalaj.

Se poate folosi pentru majoritatea plantelor cu flori.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod