Aerul conditionat si amplasarea lui

Este vara, stim cu totii, am auzit de canicula, incalzire globala, deci ce facem? Cumparam aer conditionat sau nu? Unde amplasam aerul conditionat?

Este vara, stim cu totii, am auzit de canicula, incalzire globala, deci ce facem? Cumparam aer conditionat sau nu? Unde amplasam aerul conditionat? Si daca avem copii mici, cum facem?

AC, adica aerul conditionat, ne ofera confortul pe care pana mai anii trecuti nici nu visam sa il avem. Ne chinuiam cu ventilatoare, evantaie si mai stiu eu ce usi deschise pentru a face curent.

Acum avem posibilitatea de a ne folosi de beneficiile civilizatiei si tehnologiei la birou, in avion, in masina, acasa.

Dar se pune intrebarea "este sanatoasa sau nu folosirea lui?".

Ii auzim pe unii ca au racit, s-au imbolnavit, au facut "torticolis", au ramas strambi si nu stii ce sa faci. Problema nu este aerul conditionat, ci sensibilitatea unora la curent sau la variatiile bruste de temperatura.

Deci aerul conditionat este bun, racoreste incinta pe care o folosesti, depinde de modul in care amplasezi aparatul. Amplasarea aparatului de aer conditionat o poti face in apartament in functie de configuratia acestuia, de sensibilitatile familiei si bineinteles de buget.

Poti achizitiona un aparat care pus pe un hol sau in living sa deserveasca intregului apartament.
In felul acesta vei avea racoare in dormitor, fara curent, insa va trebui sa tii usa dormitorului deschisa.

Daca nu te deranjeaza zgomotul ventilatorului, poti amplasa unitatea de aer conditionat si in dormitor, insa reglajul este bine sa il faci in asa fel incat curentul de aer sa nu bata direct asupra ta.

Aer Conditionat in camera bebelusului?

Bebelusii sufera de cald, se trezesc noaptea, sunt sensibili din cauza caldurii, deci cum facem? Ii lasam sa se chinuie sau gasim o solutie? Optiunile sunt urmatoarele: avem aer conditionat in camera copilului si il lasam sa racoreasca camera cand bebelusul nu este in camera si la culcare il oprim; il lasam sa functioneze in mod constant, dar directionam corect curentul de aer; montam aparatul de aer conditionat undeva pe un hol si ventilam indirect.

Pana acum am vorbit despre aerul conditionat de perete.

O alta posibilitate pentru cei ce isi construiesc case, este aerul conditionat prin tavan fals sau prin tubulatura. Este vorba despre o unitate de putere mare care directioneaza aerul rece prin perete sau tavan.

Foarte mare atentie la filtrele de aer conditionat. Filtrele trebuiesc obligatoriu curatate. Ele acumuleaza praf, alergeni, care pot face mult rau.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod