9 trucuri ca să înfrumusețezi orice cameră din casa ta

9 trucuri ca să înfrumusețezi orice cameră din casa ta

Unele camere sunt atât de frumoase încât simți că îți transmit o stare de bine imediat ce pășești în ele.
Nu este dificil să obții același efect în casa ta. Tot ce trebuie să faci este să respecți anumite reguli simple atunci când le amenajezi și decorezi. Descoperă nouă reguli care te vor ajuta să înfrumusețezi fiecare cameră din casa ta:

Concentrează-te asupra culorilor

Deși cele mai multe persoane preferă albul și tonurile neutre precum crem, bej sau gri deschis, accentele în culori îndrăznețe, puternice, sunt cele care fac o cameră să pară desprinsă din revistele de amenajări. De la baie și până la living, culoarea este o modalitate simplă de a adaugă un plus de personalitate și prospețime oricărei încăperi.

Folosește oglinzile

Dacă îți dorești ca locuința ta să pară mai mare, oglinzile sunt soluția. Folosind oglinzile pentru a decora este o modalitate simplă și interesantă de a face orice cameră să pară mai mare și mai luminoasă.
Așază o oglindă mare pe peretele opus ferestrei sau în diagonală, astfel încât lumina să se reflecte și camera să pară mai spațioasă.

Adaugă accesorii în fiecare cameră

Una dintre cele mai simple modalități de a-ți înfrumuseța casa este aceea de a folosi accesorii și obiecte interesante. Umple locurile libere în moduri pragmatice, dar adaăugând și elemente de decor interesante, care oferă personalitate unei camere. Alege piese decorative care îți plac foarte mult și îți aduc bucurie. Nu trebuie să investești în elemente scumpe, care sunt în trend, dar care nu te atrag în mod deosebit.

Include plante în decorul locuinței

Orice designer îți va spune că cea mai ușoară metodă de a înfrumuseța o cameră este de a adăuga plante sau buchete de flori proaspete. Așază în zonele disponibile ghivece cu plante decorative sau decorează fiecare cameră cu buchete proaspete de flori.
Le poți folosi chiar și în baie, pentru un decor modern și relaxant. Nu doar că arata bine, dar plantele în ghiveci sunt perfecte și pentru a purifica aerul din locuința ta.

Folosește lumina naturală

Lumina naturală este importantă dintr-un motiv simplu: face ca orice cameră să pară mai spațioasă și să inspire calm și relaxare. Fie că ai ferestre mari și, prin urmare, multă lumină naturală, fie că ferestrele tale sunt ceva mai mici, trebuie să profiți din plin de lumină. Alege perdele și draperii care lasă lumina să intre și evită jaluzelele sau storurile care o blochează. Oglinzile sunt și de această dată salvatoare pentru că te ajută să amplifici lumina și să creezi efectul de spețiu larg.

Nu te teme să experimentezi

Oricine poate umple o cameră cu mobilă. Dar pentru ca o locuință să aibă cu adevărat personalitate, creativitatea este cheia.
Nu te teme să încerci lucruri noi, diferite, dacă astfel îți poți exprima cel mai bine creativitatea. Alege piese de mobilier care te reprezintă, indiferent dacă sunt vechi sau noi, ieftine sau scumpe, recondiționate sau făcute pe comandă. Trebuie doar să ai curajul de a încerca să fii altfel.

Înlocuiește gresia și faianța

În baie și bucătărie, gresia și faianța sunt cele mai importante elemente decorative. Dacă vrei o bucătărie frumoasă, alege faianță deosebită, care să devină în accentul statement al camerei. Concentrază-te asupra elementelor de bază din fiecare cameră, precum podeaua, faianța sau culoarea vopselei de pe pereți. În acest fel creezi "pânza" perfectă pe care poți adăuga restul elementelor decorative.

Adaugă textură

De la covoare și până la perne decorative sau cuverturi pufoase, textilele te ajută să creezi acea senzație plăcută de confort pe care oricine o apreciază într-o cameră. Nu doar că sporesc confortul, dar sunt și accesorii care completează perfect orice încăpere.
Sunt ideale pentru a adăuga accentele de culoare și textură care oferă personalitate și stil unei camere frumoase.

Renunță la obiectele inutile

Prea multe obiecte înghesuite într-o cameră lasă impresia unui spațiu sufocant și neplăcut. Găsește modalități de a depozita lucrurile esențiale astfel încât să nu fie la vedere și renunță la obiectele de care nu ai nevoie și care îți aglomerează inutil casa. Oricât de frumos ai amenaja o cameră, prea multe obiecte expuse pot să-i afecteze aspectul, făcând-o să pară mică și aglomerată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod