9 moduri simple prin care să-ți detoxifici casa

În mod sigur ai auzit de detoxifierea organismului și cât este de benefică pentru sănătate. Dar și mediul în care îți petreci cel mai mult timp în fiecare zi are nevoie de o astfel de procedură de purificare.
O mulțime de substanțe, obiecte sau resturi din locuințele noastre pot fi toxice, conținând ingrediente nocive pentru sănătate. Iată câteva obiceiuri foarte simplu de pus în practică pentru a-ți detoxifica locuința:

Include plante de interior

Nu doar că unele plante de interior sunt excelente pentru a-ți decora casa, dar sunt și detoxifiante naturale pentru aerul din locuința ta. Unele dintre ele reușesc să absoarbă toxine periculoase din aer, eliberând în același timp oxigen. Altele au și proprietăți benefice pentru sănătate. De exemplu, eucaliptul este recunoscut pentru capacitatea sa de a trata problemele respiratorii, de a reduce riscul infecțiilor bacteriene și chiar de a îmbunătăți aspectul pielii. Și Aloe vera are proprități excelente pentru sănătate, fiind remediul perfect pentru pielea iritată sau arsă de soare. Descoperă aici câteva exemple de plante de interior care purifică aerul din casă.

Descalță-te la intrare

Pantofii tăi sunt un magnet pentru praf, murdărie, germeni, bacterii sau chiar substanțe periculoase. Este imposibil sp controlezi exact pe unde calci, iar tălpile pantofilor colectează tot felul de elemente nocive, pe care în mod sigur nu le vrei împrăștiate pe podeaua casei tale.
De aceea este esențial să te descalți imediat ce ai întrat în casă. 

Deschide larg ferestrele
Aerul din interior poate fi de până la cinci ori mai poluat decât cel de afară, chiar și în cele mai industrializate orașe, avertizează specialistul Sophia Ruan Gushée, potrivit purewow.com. Aerisind timp de câteva minute în fiecare zi elimini mirosurile neplăcute, aduci un surplus de oxigen și împrospătezi aerul din casa ta. 

Folosește mai puțin plastic

"Plasticul este obținut în urma unor diverse procese chimice. Aceste chimicale pot fi eliberate treptat în aerul din casă, în apă, sau se transformă în particule de praf care contaminează mâncarea sau băuturile. Unele dintre aceste substanțe toxice sunt suspectate ca având un rol în apariția tulburărilor hormonale, care cauzează apoi o serie largă de afecțiuni", declară specialistul, care recomandă folosirea recipientelor din sticlă, porțelan sau inox în locul celor din plastic, atunci când este posibil.

Investește într-un aspirator de calitate

Aspiratoarele cu filtre HEPA (High-efficiency particulate air) pot capta particule extrem de mici de praf și te ajută astfel să scapi de alergeni. Ca să te asiguri că particulele de praf nu se întorc iar în casa ta, curăță frecvent aspiratorul și spală filtrele așa cum este specificat în manualul de utilizare.
De asemenea, ar trebui să cureți sacul și filtrele întotdeauna în afara casei, nu în interior, pentru a preveni răspândirea prafului. Iar dacă filtrul aspiratorului pare deteriorat, ar trebui să-l înlocuiești cu altul nou.

Aerisește hainele luate de la curățătorie

Solvenții folosiți pentru curățarea chimică a hainelor în spălătoriile profesionale se lipesc pe fibrele textile și se transferă apoi pe piele sau în aerul din casă. Imediat ce iei o haină de la curățătorie, îndepărtează husa de plastic și scoate haina afară, la aerisit, unde ar trebui să stea câteva ore.

Folosește produse naturale de curățat

Cele mai multe produse de curățenie conțin substanțe deosebit de nocive atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea ta și a familiei tale. Evită produsele de curățenie agresive și înlocuiește-le cu cele pe baza de substanțe naturale, care sunt la fel de eficiente, dar mult mai blânde. 

Șterge praful cu lavete din microfibră

Aceste lavete strâng eficient praful și îl blochează în interiorul microfibrelor, în loc să-l împrăștie în jur, așa cum se întâmplă în cazul lavetelor sau cârpelor de praf obișnuite. Le poți folosi pentru a șterge praful de pe mobilă, dar și pentru a spăla podelele, fiind foarte eficiente pentru îndepărtarea urmelor mai puțin vizibile de praf și murdărie.

Alege soluții naturale

Există de obicei alternative naturale pentru cele mai multe produse chimice pe care le folosești în casă. De exemplu, în loc să pui un insecticid în dulap pentru a îndepărta moliile, folosește plante aromate care le resping, așa cum este lavanda.
De asemenea, evită odorizantele de cameră toxice din comerț și înlocuiește-le cu uleiuri esențiale naturale, care miros excelent și sunt benefice pentru sănătate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod