8 trucuri uimitoare care te ajută să-ți menții casa perfect curată

8 trucuri uimitoare care te ajută să-ți menții casa perfect curată

Curățenia nu este tocmai o activitate plăcută, dar cu ajutorul unor trucuri simple poți scăpa mult mai ușor de pete și murdărie. Iată ce să încerci, potrivit brightside.me:

Redă strălucirea mobilierului vechi

Amestecă 1/4 cană cu oțet cu 1/4 cană cu ulei de măsline. Înmoaie o cârpă în acest amestec și șterge lemnul cu ea. Zgârieturile dispar complet, iar suprafața mobilei arată ca nouă.

Albește fețele de pernă

Fețele de pernă albe se pot îngălbeni de-a lungul timpului din cauza transpirației și sunt foarte dificil de curățat. Dar dacă faci acest amestec, fețele tale de pernă vor fi iarăși de un alb imaculat. Amestecă 1 cană cu detergent de rufe pudră, 1 cană cu detergent pudră pentru mașina de spălat vase, 1 cană cu înălbitor, 1/2 cană cu borax și apă foarte fierbinte. Lasă fețele de pernă la înmuiat în această soluție timp de câteva ore, apoi spală-le. 

Curăță dulapurile de bucătărie

Pentru că le atingi des în timp ce gătești, ca să-ți iei ustensilele necesare, rafturile și dulapurile de bucătărie se murdăresc foarte ușor și se pătează, iar apoi sunt dificil de curățat. O soluție foarte simplă te poate ajuta: amestecă două linguri cu praf de copt cu o lingură cu ulei vegetal.
Folosește o perie sau o lavetă ca să freci suprafața cu acest amestec. Oricât de ciudat ar părea să cureți grăsimea cu grăsime, această combinație chiar funcționează. 

Elimină calcarul de pe duș

Para de duș se acoperă cu calcar de-a lungul timpului din cauza apei dure, iar găurelele prin care iese apa se înfundă. Pentru ca dușul tău să arate și să funcționeze ca nou, folosește oțetul pentru a îndepărta calcarul. Aplică oțet pe para de duș și lasă să acționeze timp de 20 de minute. În cazul în care calcarul persistă, înfășoară dușul într-o pungă în care ai pus oțet și mai lasă să acționeze încă o oră, apoi spală-l bine.

Curăță talpa fierului de călcat

În cazul în care pe fierul tău de călcat au rămas urme de material lipit, sarea te va ajuta să scapi rapid de ele, iar talpa va arăta apoi ca nouă. Acoperă masa de călcat cu hârtie și presară pe ea puțină sare.
Pornește fierul de călcat la temperatură maximă. Asigură-te că funcția de abur este pornită, dar că nu este apă în fierul de călcat. Freacă talpa fierului de călcat pe hârtia presărată cu sare. Toată murdăriea va fi complet îndepărtată.

Îndepărtează mucegaiul de pe marginea căzii

Din cauză umezelii constante, pe marginea căzii apar pete urâte de mucegai sau igrasie. Pentru a le elimina complet, fă bile din vată de aproximativ un centimetru în diametru. Înmoaie-le într-un înălbitor pe bază de clor, așază-le pe zonele cu mucegai și lasă să acționeze peste noapte. Dimineața, îndepărtează urmele de mucegai rămase cu o periuță de dinți.

Curăță grătarul aragazului

Grilajul plin de grăsime al aragazului sau al cuptorului poate fi curățat folosind amoniac. Pune grilajul într-o pungă groasă de plastic și adaugă două sau trei linguri de soluție pentru curățat pe bază de amoniac.
Lasă-l astfel 12 ore, apoi clătește-l.

Elimină petele de pe canapelele din microfibră

Husele de canapea din microfibră pot fi curățate foarte ușor cu o perie curată și o cantitate mică de alcool. Poți adăuga și puțin bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta mirosul neplăcut.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod