8 trucuri ca să fii pe placul soacrei. Ce să faci pentru a fi armonie în familie

Relaţia cu soacra poate fi influenţată pe termen lung de momentul în care o cunoşti. Prima impresie nu este însă întotdeauna finală, iar relaţia cu soacra poate fi îmbunătăţită cu puţin efort. Încearcă 8 trucuri ca să fii pe placul soacrei şi să transformi în bine relaţia cu mama partenerului tău.
Relaţia cu soacra poate fi influenţată pe termen lung de momentul în care o cunoşti. Prima impresie nu este însă întotdeauna finală, iar relaţia cu soacra poate fi îmbunătăţită cu puţin efort. Încearcă 8 trucuri ca să fii pe placul soacrei şi să transformi în bine relaţia cu mama partenerului tău.

Acceptă de la început faptul că soacra va face parte din viața ta fie că îți dorești asta sau nu și concentrează-te asupra unei relații pozitive cu mama lui.

Cere-i sfaturi

Chiar dacă îți oferă sfaturi și atunci când nu îți dorești, nu îi ignora recomandările în mod constant. Cere-i sfaturi atunci când ai nevoie de ajutor la ceva la care ea chiar se pricepe și va aprecia inițiativa ta de a beneficia de experiența ei.

Arată-i că o apreciezi

O îmbrățișare sau un alt gest simplu de afecțiune poate fi foarte eficient pentru a îmblânzi o soacră.
Laudă-i realizările, fie că este vorba de căminul ei, de modul în care gătește sau de educația și suportul oferit iubitului sau soțului tău.

Oferă-i un loc de cinste

Un alt mod simplu de a-i arăta că este apreciată este să-i oferi la propriu un loc de cinste. Invit-o să se așeze pe cel mai comod scaun sau fotoliu atunci când vine în vizită și las-o să-și aleagă locul atunci când călătoriți împreună cu mașina. Cu ajutorul acestor mici detalii o poți impresiona fără prea mare efort.

Ține minte momentele importante din viața ei

Roagă-l pe partener să-ți facă o listă cu aniversările importante ale soacrei. Cele de bază sunt data nașterii și aniversarea căsătoriei, dar pot exista și alte momente importante pentru soacra ta în care va fi surprinsă plăcut că o feliciți sau că te gândești la ea.

Petrece timp doar cu ea

Pentru a avea o relație cu adevărat bună cu soacra și să-i fii pe plac, va trebui să-i oferi din timpul tău.
Dacă soacra îți face vizite neașteptate, probabil că se simte exclusă, motiv pentru care este bine să programezi chiar tu din timp vizitele sau chiar să o scoți în oraș la o cafea.

Evită subiectele de discuție controversate

Când nu o cunoști foarte bine sau atunci când știi deja ce teme de discuție produc tensiuni, evită subiectele de discuție controversate. Nu vei câștiga ușor nicio dispută cu soacra pe teme politice sau legat de modul cel mai bun de creștere a copiilor. Încearcă pe cât posibil să eviți subiectele controversate ca să nu o jignești fără să vrei.

Sun-o doar ca să o întrebi ce face

Mulți psihologi susțin că relația cea mai bună cu soacra este bazată pe modul în care o tratezi: ca pe mama ta.
Poate că nu vei fi niciodată la fel de apropiată de soacră, dar este important să-i arăți că ții la ea. Sun-o din când în când doar ca să o întrebi ce face și dacă o poți ajuta cu ceva.

Menține echilibrul în relația cu soacra

În unele cazuri, singurul mod de a fi pe placul soacrei este să o lași să ia decizii importante care te afectează. Nu este recomandat să mergi niciodată atât de departe. Încearcă să menții echilibrul în relația cu soacra. Acceptă unele sfaturi și recomandări minore, dar explică-i calm atunci când se bagă prea mult în viața ta că ești un adult și meriți să te respecte, la fel cum și tu o respecți pe ea.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 8 Ian 2013, 00:04
    soacra..

    asa este... laud-o chiar daca gateste groaznic, chiar daca la capitolul curatenie este dezastru... las-o sa-si aleaga locul in masina, mai bine stai in spate cu tata socru, ca doar cu el te tii, si mai ales urc-o in pat cu tine si cu sotul tau.. sigur o sa fie fericita... eu sunt tanara si pot sa ma sacrific indiferent cat de urat se poarta ea...

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod