8 reguli de design care îți fac locuința să arate ca în reviste

8 reguli de design care îți fac locuința să arate ca în reviste

Specialiștii în amenajări interioare au unele reguli stricte pe care le urmează de fiecare dată pentru a decora perfect un spațiu.
Iar dacă vei cunoaște aceste trucuri simple și le pui în practică, vei avea o locuință exact ca cele din reviste. Iată ce trebuie să încerci:

Alege culoarea potrivită

Culoarea predominantă poate schimba total aspectul unei camere. De exemplu, culorile deschise pot face chiar și spațiile mici să pară mai largi. Oamenii au obiceiul de a alege culori neutre, precum bejul, pentru că nu au curajul să fie ceva mai îndrăzneți. Dar deși arată aristocratic, bejul poate fi plictisitor.
Înlocuiește-l cu albastru pal, lavandă, verde mentă sau diverse nuanțe de gri.



Folosește accente de culoare

Accentele de culoare dau viață unui spațiu monoton. Poți opta pentru perne colorate, covoare, lampadare sau tablouri pentru a aduce un plus de culoare.
De asemenea, poți folosi printurile abstracte sau geometrice pentru a oferi un plus de personalitate unei camere.



Nu te teme să experimentezi

Îndrăznește să experimentezi nu doar cu mobila și accesoriile, ci și cu podelele. O podea interesantă, care atrage atenția, trebuie să fie acompaniată de elemente neutre, care să-i permită să iasă în evidență.



Accentuează spațiul

Culoarea nu este singura modalitate prin care poți crea iluzia unui spațiu mai larg. Oglinzile sunt de asemenea foarte utile pentru a lărgi vizual o încăpere.



Alege corect corpurile de iluminat

Cu cât este mai multă lumină, cu atât mai bine. Poți folosi diverse corpuri de iluminat în aceeași cameră, de la lustre, veioze, lămpi de birou sau lămpi pentru podea.



Nu uita de plante

Nu ezita să folosești plantele decorative în casa ta. Vor oferi oricărei camere un plus de prospețime.



Nu exagera

Un tavan clasic și simplu este de preferat în locul oricărei structuri compuse, cu multiple detalii sau spoturi luminoase. Evită suprapunerea unui număr prea mare de tipare și modele.



Decorează-ți patul

Patul ar trebui să aibă un aspect confortabil și poate fi decorat cu multe perne, pături sau cuverturi. Rezultatul trebuie să fie unul care să inspire confort și eleganță.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod