8 feluri în care poți să mănânci semințele de chia

Facebook Twitter gplus Comenteaza
De la gem și budinci fără foc până la icre vegetale sau smoothie-uri hrănitoare, semințele de chia se pot folosi în foarte multe feluri. Sunt sănătoase și merită să le consumi zilnic! 


Poate ai auzit sau chiar ai încercat deja să consumi semințe de chia. Aceste seminţe minuscule sunt pline de nutrienţi valoroşi pentru corpul nostru: fibre, acizi graşi omega-3 (scad colesterolul rău), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanţi şi minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan).


De ce să mănânci seminţe de chia


Beneficiile acestor seminţe minuscule sunt foarte numeroase. Iată-le pe cele mai importante care ar trebui să te convingă să le introduci în dieta ta:
- îmbunătăţesc digestia;
- te ajută să dormi mai bine, datorită triptofanului, o substanţă care determină creşterea nivelului de melatonină şi serotonină.
Acest lucru te va ajuta să ai un somn odihnitor şi să te trezeşti plină de energie dimineaţa;
- alungă poftele culinare şi previn depunerile de grăsime. Datorită conţinutului bogat în fibre solubile, seminţele de chia conferă o senzaţie de saţietate, reglează nivelul glicemiei, scad colesterolul rău şi împiedică absorbţia grăsimilor;
să ai părul strălucitor, datorită conţinutul bogat în proteine;
scad colesterolul rău;
previn inflamaţiile în corp care favorizează apariţia unor boli grave, datorită conţinutului ridicat în acizi graşi omega-3.

Dacă până acum ai obișnuit să le consumi doar cu lapte pentru a obține o budincă sau le-ai inclus în smoothie-uri, iată și alte feluri în care poți să mănânci semințele de chia:
1 din 9
Dacă vrei să faci o prăjitură de post sau vegană poţi să înlocuieşti oul cu seminţele de chia amestecate cu apă. Pentru a înlocui un ou ai nevoie să amesteci o lingură cu seminţe de chia şi 3 linguri de apă.

MAI MULT DESPRE: nutritie, seminte de chia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod