7 trucuri eficiente ca să economiseşti bani pentru vacanţa de vară

Începută din timp, economisirea banilor pentru vacanţa de vară îţi garantează şanse de succes mai mari pentru vacanţa ta de vis. Utilizează cele mai eficiente 7 trucuri ca să economiseşti bani pentru vacanţa de vară.
Începută din timp, economisirea banilor pentru vacanţa de vară îţi garantează şanse de succes mai mari pentru vacanţa ta de vis. Utilizează cele mai eficiente 7 trucuri ca să economiseşti bani pentru vacanţa de vară.

Banii economisiți pentru vacanță sunt rareori suficienți, mai ales când plănuiești o călătorie într-o țară străină. Dacă începi de pe acum să te gândești la costurile vacanței ideale, te vei putea bucura mai mult de ea.

Scapă cât mai repede de datorii

Atunci când le amâni, datoriile creează costuri suplimentare. Dincolo de dobânda la bancă pentru diferite rate, banii împrumutați pot fi ceruți înapoi în cel mai prost moment pentru tine. Scapă rapid de datorii și vei putea economisi bani pentru vacanța de vară mai ușor, fără surprize neplăcute.

Planifică-ți cheltuielile în mod rezonabil

Cea mai sigură cale de a economisi suma de bani de care ai nevoie pentru vacanță este o planificare lunară clară.
Odată ce ai stabilit suma de bani pe care vrei să o pui deoparte, asigură-te că este prioritară atunci când îți încasezi veniturile. După ce banii pentru vacanța au fost puși deoparte, te poți gândi și la alte cheltuieli.

Limitează costurile distracțiilor

Cheltuielile la cosmetică și coafor sunt pentru multe femei o necesitate absolută, dar nu se poate spune același lucru și despre cele pentru distracție. Reducerea ieșirilor la cinema sau a meselor în oraș poate aduna o sumă de bani importantă în doar o lună sau două.

Analizează toate cheltuielile lunare și vezi care sunt pur și simplu inutile. Cumperi muzică din magazinul digital iTunes, dar apoi ajungi să o asculți tot pe YouTube pentru că nu ai iPod-ul sau iPhone-ul la îndemână? Plătești cumva pachete de cablu Premium pentru canale la care te uiți doar o dată pe săptâmână? Pierzi timpul online pe telefon atunci când te plictisești și factura este tot mai mare?

Economisește cu mărcile marilor magazine

Este important să hotărăști ce costuri din lista de cumpărături vrei să reduci înainte de a merge la supermarket.
Dacă alimentația ta include mai ales bunătăți organice, fă un compromis cu unele produse de curățat, cosmetice sau hârtie igienică. Produsele de îngrijire pot rămâne neatinse, dar profită de mărcile marilor magazine, cu prețuri mai reduse, pentru lucrurile mai puțin importante: de la bețișoare cu vată și șervețele de hârtie până la detergenți.

Beneficiază de ofertele turistice din timp

Atunci când ai decis deja care va fi destinația, poți beneficia încă de pe acum de oferte excelente prin agențiile sau site-urile de turism. Hotelurile vor să aibă garantată rata minimă de ocupare cât mai devreme, motiv pentru care prețul de acum este mai bun.

Încasează dobânda

Dacă ai deja bani strânși, dar nu ai ales destinația, poți beneficia de depozitele la termen pe 3 sau 6 luni.
Odată ce ai depus banii, nu te mai poți atinge de ei până înainte de vacanță, dar dobânda îți poate aduce un venit în plus pentru vară.

Călătorește cu un grup de prieteni

Multe hoteluri sau pensiuni acordă reduceri pentru grupuri mai mari de persoane. Dacă ai hotărât că îți petreci vacanța cu prietenii, pot scădea și cheltuilelile de drum în multe cazuri. Acest sfat nu este însă pentru toată lumea: dacă nu îți place să depinzi de alții, vacanța în grup nu este o idee prea bună. Cu cât grupul de prieteni este mai mare, cu atât deciziile care îi afectează pe toți sunt mai dificil de luat.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana_stely pe 20 Ian 2013, 14:49
    idee...

    ideal ar fi sa nu cheltuiesti mai mult decat castigi...:))

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod