7 trucuri ca să-ți strângi rapid bradul de Crăciun


De fiecare dată când împodobești bradul de Crăciun și te chinui să descurci instalația de beculețe îți promiți că vei organiza mult mai bine ornamentele atunci când le vei strânge?
Cu toate acestea, la final, când trebuie să strângi bradul, te grăbești și arunci totul într-o cutie, ca să termini mai repede.

Nu ești singura, cu toții facem aceste greșeli. Dar organizarea decorațiunilor nu este o misiune chiar atât de grea pe cât ar părea, mai ales dacă știi câteva trucuri simple și eficiente. Iată ce să faci ca să strângi rapid și organizat bradul, fără să împrăștii ace prin toată casa:

Așază globulețele în cofraje de ouă

Dacă ai globulețe sau ornamente de mici dimensiuni și nu știi cum să le păstrezi, cutiile din carton pentru ouă sunt soluțiile perfecte. Acestea îți păstrează globulețele în siguranță, iar anul viitor le vei găsi în aceeași stare impecabilă.
Înfășoară instalațiile de beculețe pe bucăți de carton

Este foarte dificil să descurci instalațiile luminoase încurcate și în mod sigur te confrunți an de an cu această problemă. Dar este timpul să faci o schimbare, pe cât de banală, pe atât de eficientă. În loc să pui instalațiile într-o pungă sau o cutie, unde sigur se vor încurca, înfășoară-le pe bucăți de carton, apoi depozitează-le într-un loc corespunzător până anul viitor.Sau înfășoare-le pe toate pe o bucată de țeavă

Ca să găsești toate instalațiile luminoase la un loc, înfășoară-le pe o țeavă metalică, lăsând puțin spațiu liber între ele. Le vei găsi foarte ușor dacă pui țeava într-o cutie din plastic pentru depozitare.Înșiră coronițele pe sârmă

Dacă ai coronițe decorative pentru uși sau pentru masa de Crăciun, economisește spațiu de depozitare înșirându-le pe o sârmă, pe care să o agăți într-un cui în debara, magazie, pod etc.
Acoperă-le cu hârtie ca să nu se prăfuiască peste an.Grupează decorațiunile pe categorii

Îți place să folosești globulețe albastre în asociere cu decorațiuni argintii? Păstrează-le în aceeași cutie, ca să le ai la îndemână atunci când vrei să împodobești bradul anul viitor.
Etichetează fiecare cutie

Aplică etichete pe cutii și scrie pe fiecare ce conține. În acest fel vei reuși să le găsești rapid, fără să mai fii nevoită să iei fiecare cutie la mână, să o deschizi și să scotocești înăuntru.Cum să cureți rapid și ușor acele de brad

Dacă ai avut un brad natural, atunci ești familiarizată cu acele uscate, căzute peste tot.
Există unele trucuri care te vor ajuta să le strângi fără prea mari bătăi de cap. Primul pas este să folosești o rolă pentru scame. Rulează pe parchet sau gresie pentru a strânge acele căzute sub brad. În cazul în care acestea au ajuns pe covor, presară puțin bicarbonat de sodiu pe covor, acolo unde sunt ace înfipte. Folosește apoi aspiratorul, iar acele se vor desprinde mult mai ușor.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod