7 tendințe pentru amenajarea bucătăriei

Se spune, pe bună dreptate, că bucătăria este sufletul unei case. Este locul în care ne petrecem destul de mult timp alături de cei dragi.
Iar dacă ai de gând să-ți redecorezi sau să-ți reamenajezi bucătăria anul acesta, descoperă câteva dintre tendințele de care să ții cont. Te vor ajuta să ai o bucătărie ca de basm! Iată ce să încerci:

Accente sub forma rafturilor deschise

Rafturile deschise și polițele nu sunt ceva nou. Dar ce aduce nou anul acesta este amplasarea ustensilelor de gătit interesante într-o zonă de rafturi deschise sau polițe. Această zonă va deveni elementul central al bucătăriei. De exemplu, poți așeza vase și elemente din cupru sau farfurii decorative de colecție.
De asemenea, o zonă de polițe lângă fereastră poate fi tansformată într-o mini grădină verticală cu plante aromate pe care să le folosești la gătit.




Lemnul cu aspect natural

Frumusețea naturală a lemnului este pusă în valoare în acest an. Alege pentru bucătăria ta blaturi, mese, scaune sau alte elemente realizate din lemn cu un aspect natural, în care să se vadă fibra și nodurile. Poți să folosești și elemente decorative din lemn brut.




Quartz

Blaturile din pietră naturală precum marmura au fost ani la rândul esențiale în bucătărie. Dar în acest an, un material sintetic cu o strălucire glamour se afla pe lista de dorințe a multor persoane care vor să-și reamenajeze bucătăria.
Quartzul sintetic este foarte rezistent, îl găsești într-o varietate mare de culori și aduce un plus de eleganță bucătăriei tale.




Bucătărie "ascunsă"

Pentru că bucătăria a devenit un spațiu în care oamenii se strâng în jurul mesei, socializează și se simt bine împreună, a apărut un trend menit să pună accentul asupra acestui lucru. Au apărut astfel bucătăriile ascunse, adică zone de gătit deghizate de un mobilier special conceput pentru a camufla aragazul, cuptorul, frigiderul sau mașina de spălat vase. 




Banchete și colțare

Bachetele instalate acolo unde îți pemite spațiul în bucătărie sunt perfecte pentru a crea un loc de relaxare în zone pe care altfel nu le-ai putea folosi. Sunt ideale pentru a crea zone pentru servit masa, dar le poți folosi și pentru a depozita.
Banchetele și canapelele cu spații special create pentru depozitare devin astfel elemente utile și practice pentru bucătăria ta.




Faianța texturată

Faianța texturată se numără, de asemenea, printre trendurile importante ale acestui an în ceea ce privește designul bucătăriei. Poți folosi modele interesante, care atrag privirea și fac zin zona de deasupra blatului elementul central al bucătăriei. 




Culorile îndrăznețe

Au apus vremurile în care bucătăriile erau decorate în nuanțe neutre și plictisitoare de crem, bej sau galben pai. Tonurile interesante, îndrăznețe, sunt în tendințe deja de câțiva ani, iar în 2018 acest trend se continuă.
Nu te teme să alegi culori saturate precum verde salvie, verde mentă, bleumarin sau chiar violet sau bordeaux.



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod