7 paşi simpli ca să faci curăţenie lună pentru Sărbători

Într-unul dintre weekendurile care urmează, cu siguranţă ai programată o sesiune serioasă de curăţenie. În copilărie, în fiecare an o ajutam pe mama (mai mult o încurcam) să facă toată

Într-unul dintre weekendurile care urmează, cu siguranţă ai programată o sesiune serioasă de curăţenie. În copilărie, în fiecare an o ajutam pe mama (mai mult o încurcam) să facă toată casa bec înainte de Crăciun. De fapt, cred că nu era cartier al Bucureştiului în care să nu răsune blocurile de sunetele covoarelor bătute cu toată puterea din dotare :))

Pentru că pregătirile pentru Sărbători debutează întotdeauna cu o curăţenie generală şi profundă, iată câteva idei ca să-ţi pui casa în ordine:

Totul curat
Spală treptat, înainte de curăţenia cea mare, toate textilele voluminoase, fie că e vorba de pături, huse pentru fotolii şi canapele sau cuverturi decorative pentru pat.

O altă variantă este să le duci pe toate odată la o curăţătorie, apoi să le iei gata curate, numai bune de aşezat la locurile lor, imediat după ce termini curăţenia.

De la interior, către exterior
O curăţenie serioasă începe cu dulapurile, rafturile, debaralele etc. Cu toţii avem obieceiul de a strănge tot felul de obiecte inutile, mărunte, pe care le îngrămădim prin colţurile ascunse ale casei. Ca să-ţi faci loc pentru depozitarea lucrurilor cu folos, trebuie să renunţi la cele nefolositoare. Ia fiecare raft în parte, răstoarnă-l şi apoi sortează lucrurile din el.

Trebuie să fii dispusă să arunci/donezi/reciclezi ceea ce n-ai folosit de mult timp şi nici nu crezi că vei folosi vreodată.

Sortează pe categorii
Odată golite raftruile, găseşte un scop pentru fiecare. Unul pentru medicamente, altul pentru acte, unul pentru încărcătoare şi diverse mici aparate şi lista poate continua.

Adună tot!
Şi pentru că ai locuri pentru fiecare lucru, tot ce trebuie să faci este să le strângi de pe unde sunt lăsate şi să le pui la locul stabilit.

Pereţi "proaspeţi"
Chiar dacă nu se vede, praful se aşază şi pe pereţi.

Foloseşte capătul cu perie al aspiratorului şi curăţă cu grijă toţi pereţii.

Cele mai murdare locuri
Poţi începe să cureţi efectiv cele mai dificile zone, cum ar fi de exemplu cuptorul, mobilierul din bucătărie sau petele de grăsime încăpăţânate. Ca să-ţi fie mai uşor, aplică abundent o soluţie pentru curăţat foarte eficientă şi lasă la înmuiat, cât timp te ocupi de alte treburi. Când crezi că a trecut suficient timp, revino la curăţat toate suprafeţele lăsate la înmuiat.

Paşii finali
După ce ai curăţat tot ce trebuia curăţat, aspiratul intens este următorul pas pe care trebuie să-l faci.

Urmează apoi spălatul podelelor, ştersul prafului şi celelalte acţiuni obligatorii întotdeauna când faci curăţenie.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod