7 moduri ingenioase de a folosi pudra de talc în grădina ta

Folosită zeci de ani pentru a proteja pielea bebelușilor de iritațiile provocate de scutece, pudra de talc este în prezent o soluție bună pentru diverse probleme casnice.
Te poate ajuta să scapi de mirosul neplăcut al pantofilor, să scoți petele de pe haine, să-ți pui mai ușor mănușile de cauciuc în mâini. Dar știai că o poți folosi și în grădină? Iată câteva modalități ingenioase:

Alungă furnicile

Scapă de furnicile care se urcă peste tot pe terasa ta și intră chiar și în casă, presărând puțină pudră de talc pe lângă casă. Furnicile nu tolerează mirosul și textura pudrei de talc, evitând să intre în contact cu ea.

Protejează rădăcinile răsadurilor

Aplică puțină pudră de talc pe rădăcinile fragile ale răsădurilor de flori sau legume pe care urmează să le plantezi. Pudra va absorbi excesul de umezeală, prevenind putrezirea rădăcinilor.



Menține animalul de companie curat

Dacă ai o pisică sau un câine care stă prin curte ziua, dar intră seara în casă, presară puțină pudră de talc pe perie și apoi piaptănă-l. Dacă faci acest lucru înainte ca animaul să intre în casă, vei elimina mult mai eficient murdăria de pe blana sa.

Scoate mai ușor mănușile de grădină

După ore în șir în care lucrezi în grădină, mănușile tale devin umede și lipicioase pe interior din cauza transpirației palmelor și sunt dificil de scos. Data viitoare când îți pui mănușile, presară puțină pudră de talc în interiorul lor.
Aceasta va absorbi excesul de umezeală, iar mănușile vor fi mai ușor de scos.

Menține curate cizmele de grădină 

Dacă cizmele sau saboții tăi de grădină încep să miroasă urât, pulverizează în interior puțină pudră de talc. Pudra absoarbe umezeala și previne apariția mirosului neplăcut.

Scapă de dăunători

Melcii limax și insectele dăunătoare pot fi ținuți la distanță de plantele tale dacă presari pe pământ, în jurul tulpinii, puțină pudră de talc. Poți aplica și pe frunze, ca să scapi de omizi.
Nu uita să reaplici după ce plouă.

Pudrează uneltele

Faci bășici și bătături în palmă de la uneltele tale de grădină? Aplică puțină pudră de talc în palme și pe mânerele sau cozile uneltelor înainte de a te apuca de treabă. Pielea ta va fi protejată de bășici.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod