7 metode ca rufele tale albe să fie imaculate

7 metode ca rufele tale albe să fie imaculate

Îți plac foarte mult hainele albe, dar nu le poți purta prea mult pentru că se îngălbenesc sau devin gri? Rufele albe sunt foarte pretențioase, iar dacă nu știi cum să le speli corect, își pierd rapid strălucirea.
Descoperă câteva soluții inedite, recomandate de brightside.me, care te vor ajuta să menții textilele albe într-o formă impecabilă cât mai mult timp.

Îndepărtează petele dificile

Toarnă doi litri de apă într-o oală mare și pune-o la fiert. Adaugă o lingură cu sare în apa fierbinte. Stoarce trei lămâi și pune sucul obținut în apă, împreună cu 1/4 cană cu detergent pudră. Lasă-ți rufele albe la înmuiat în acest amestec timp de 40 de minute, apoi clătește cu apă curată de două sau trei ori. Este o metodă eficientă de a scăpa de petele de transpirație de la subraț sau de pe gulerele cămășilor.

Albește cămășile

Pune o lingură cu bicarbonat de sodiu direct pe zona pătată. Taie o lămâie pe jumătate și freacă cu partea tăiată locul petei.
Lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi spală hainele ca de obicei. Poți să faci și un amestec din bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie, cu care să freci zonele afectate de pete.

Înălbitor universal

Taie două lămâi în felii și pune-le într-un lighean cu apă fierbinte. Pune rufele albe în apa din lighean și lasă-le la înmuiat timp de 40 de minute. După ce au stat la înmuiat, pune-le în mașina de spălat și spală-le așa cum o faci de obicei. Lămâia este un înălbitor natural foarte eficient, care nu afectează structura fibrelor textile.

Spală hainele delicate

Amestecă 1/4 detergent de rufe cu 1/4 cană cu apă oxigenată și adaugă în doi litri de apă caldă. Înmoaie rufele albe timp de 30 de minute în soluția obținută, apoi clătește bine.
Nu uita că pentru a-ți păstra hainele într-o formă cât mai bună este necesar să alegi cu grijă detergentul de rufe. Această rețetă este potrivită pentru lână și alte materiale delicate.

Soluție concentrată pentru curățare

Adaugă 1/4 cană cu apă oxigenată și patru picături de amoniac în doi litri de apă. Lasă-ți hainele la înmuiat în această soluție timp de zece minute, apoi clătește-le bine. Este o soluței concentrată și foarte eficientă, dar se potrivește materialelor textile rezistente. Este necesar să porți mănuși atunci când o folosești.

Balsam de rufe natural

Înmoaie hainele albe timp de 40 de minute într-o soluție obținută prin amestecarea unui litru de apă cu jumătate de cană cu oțet alb. Dacă vrei să scapi de petele galbene de transpirație, toarnă oțet peste pată și freacă apoi pata cu săpun.
Oțetul albește hainele, dar este și un balsam natural pentru rufele tale, îmbunătățindu-le textura.

Albește lenjeria de pat

Pune lenjeria de pat albă într-o găleată cu lapte acru și las-o la înmuiat timp de două ore. Clătește-o și spal-o ca de obicei. Poți repeta procesul de înmuiere dacă este necesar. Această metodă te va ajuta să menții lenjeria de pat ca nouă cât mai mult timp, dar îi va oferi și o textură plăcută la atingere.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod