6 trucuri pentru o cameră mai luminoasă în mod natural

Camerele luminoase ne dau o stare de bine, reduc stresul, oboseala şi senzaţia de presiune. Pe lângă faptul că arată atât de bine, o cameră luminoasă în mod natural te poate ajuta chiar să

Camerele luminoase ne dau o stare de bine, reduc stresul, oboseala şi senzaţia de presiune. Pe lângă faptul că arată atât de bine, o cameră luminoasă în mod natural te poate ajuta chiar să scapi de depresie.

Dacă ferestrele mari şi înalte sunt un must-have în alte ţări, din păcate la noi sunt o adevărată raritate. Tocmai pentru că este atât de preţioasă, trebuie să faci tot posibilul să laşi lumina să-ţi intre în casă. Iată câteva trucuri care te ajută să-ţi luminezi casa:

1.

Alege perdele cât mai transparente şi draperii mate pe care să le ţii legate şi să le foloseşti numai atunci când ai nevoie de intimitate sau umbră.

2. Jaluzelele verticale şi cele orizontale blochează o parte din lumina care pătrunde în cameră chiar şi atunci când sunt reglate să o lase să intre. De aceea, dacă vrei un spaţiu mai luminos, foloseşte perdelele din două bucăţi, strânse de o parte şi de cealalta a ferestrei. Jaluzelele romane, cele care coboară şi se ridică complet, îţi oferă şi lumină maximă, dar şi intimitate atunci când îţi doreşti.

3.

Pereţii în nuanţe deschise luminează o cameră şi oferă senzaţia de spaţiu. La fel şi podeaua. Cu cât este mai închisă, cu atât mai mult va întuneca o încăpere.

4. Oglinzile reflectă lumina, motiv pentru care este ideal să aşezi una de dimensiuni mari într-o cameră pe care o vrei mai luminoasă.

5. Nu aşeza obiecte de mobilier prea aproape de ferestre pentru că blochează pătrunderea luminii.

6. Tunde în fiecare toamnă ramurile copacilor sau pomilor care îţi umbresc ferestrele, dacă nu vrei să trăieşti în întuneric.

www.ventia.ro

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod