6 sfaturi pentru o curăţenie rapidă şi eficientă de Crăciun

Sărbătorile de iarnă înseamnă, în primul rând, reunirea familiei acasă şi petrecerea zilelor de Crăciun într-un cadru festiv, frumos decorat şi călduros. Dar ca să te bucuri de această plăcere, trebuie să faci în prealabil un efort considerabil pentru o curăţenie desavarşită şi un decor corespunzător.
Dar cum timpul tău este foarte preţios, la fel şi rezervele de energie de care dispui, ţi-am pregătit câteva sfaturi care te ajută să obţii o curăţenie rapidă şi eficientă de Crăciun.

1. Pregăteşte terenul de lucru

Înainte ca locuinţa ta să devină un mare templu al decoraţiunilor de Crăciun şi al cadourilor aşezate strategic în living, trebuie să pregăteşti spaţiul, astfel încât să fie încăpător, aerisit şi cât mai uşor de curăţat.

În zonele principale ale casei, unde vei avea musafiri, bradul împodobit sau vei găzdui oaspeţi, trebuie să scapi de obiectele pe care le ţii de obicei pe mobilier, de la teancul de reviste glossy, până la ornamentele obişnuite şi celelalte lucruri de care nu ai nevoie de sărbători.
Pune-le cu grijă în cutii şi depozitează-le într-un loc ferit.

Acum vei putea folosi eficient spaţiul pentru decoraţiuni, boluri festive, veselă etc.

2. Fă curăţenia de bază

Deschide larg ferestrele pentru a lăsa aerul proaspăt să pătrundă în interior, dă repede cu aspiratorul, şterge podelele cu mopul, apoi curăţă baia şi bucătăria. Axează-te pe ceea ce se vede, nu te pierde în detalii: nu o să observe nimeni că dulapul de bucătărie are o pată pe placajul din spate!

3. Pregăteşte camera de oaspeţi

Dacă ai o cameră în plus şi există chiar şi cea mai mică şansă de a găzdui un musafir peste noapte, nu amâna amenajarea ei.
Nu va fi deloc plăcut să îţi aduni în grabă munţii de haine pe care sigur îi păstrezi aici din lipsă de spaţiu şi din comoditate, de faţă cu oaspetele tău. Eliberează încăperea, aeriseşte, şterge praful şi asigură-te că există câteva umeraşe în dulap şi lenjerie curată pe pat.

O pătură moale în plus va fi o surpriză plăcută pentru musafiri, atât pentru confortul psihic, cât şi pentru senzaţia de ospitalitate.

4.Curăţă aparatele şi accesoriile de bucătărie

Vei găti cu siguranţă în prezenţa musafirilor, le vei face o cafea aburindă şi toast dimineaţa. Mai exact, vor fi prezenţi în bucătărie mult timp, deci ai grijă la detalii.
Curăţă bine aparatele electrocasnice, tăvile, ceştile de cafea, vesela, tacâmurile, prosoapele de bucătărie etc., astfel încât să se observe că sunt proaspăt spălate şi să faci o impresie bună.

5. Fă paharele să strălucească

Lumina difuză şi lumânările creează o ambianţă festivă minunată, care nu va fi nicidecum pusă în valoare de pahare pătate sau unsuroase. Înainte să scoţi vinul şi şampania din bar, ocupă-te de paharele în care le vei servi.

6. Scoate ornamentele şi pregăteşte-le să iasă în prim-plan

Ultimul pas al curăţeniei tale eficiente şi rapide de Crăciun este pregătirea ornamentelor pentru a fi din nou vedete în casa ta.
Chiar dacă ai cumpărat, probabil, şi decoraţiuni noi, le vei utiliza cu siguranţă şi pe preferatele tale din anii anteriori.

Ai grijă să le cureţi bine de praf, cu o pensulă moale, pentru a nu le deteriora forma. Beteala, ghirlandele şi brazii artificiali se pot curăţa perfect printr-un truc eficient: leagă la capătul furtunului de aspirator o bucată tăiată dintr-o pereche de colanţi vechi şi aspiră praful în condiţii de siguranţă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 23 Dec 2013, 22:12
    6 sfaturi pentru o curăţenie rapidă şi eficientă de Crăciun

    eu sunt de parare ca cel mai bine de sarbatori este sa lasam curatenia barbatului sau sa chemam o firma de curatenie. Eu de vreo 2 ani chem pe cei de la izamar si sunt foarte multumita ca am timp sa fac prajituri, cozonaci, toba, etc http://www.izamar.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod