Femeie care face baie

6 lucruri pe care le faci greşit zi de zi

Sunt unele lucruri pe care le faci greşit zi de zi şi nu ai cum să realizezi că sunt eronate. Însă, odată ce le conştientizezi poţi să le corectezi.
Chiar dacă aceste lucruri par banale şi se regăsesc în rutina zilnică nu înseamnă că le facem cum trebuie. Te-ai gândit că poate nu e bine să pui ulei în apa pentru paste sau că pielea ta este tot mai uscată pentru că foloseşti prea mult gel de duş? Descoperă câteva lucruri pe care le faci greşit zi de zi:


Nu-ţi planifici pauzele ţinând cont de orele în care eşti productivă

Pauzele trebuie să le faci pe parcursul zilei sunt esenţiale pentru a fi productivă, însă nu trebuie să le incluzi în orele în care simţi că te concentrezi foarte uşor şi eşti eficientă. De exemplu, dacă de obicei eşti productivă între orele 11:00 şi 13:00 nu este recomandat să faci pauză la 12:00, deoarece îţi poate distruge tot cheful de muncă.
Este mai bine să-ţi programezi pauzele după-amiaza când eşti mai puţin productivă şi astfel te pot ajuta să te concentrezi mai bine.


Foloseşti prea mult săpun sub duş

Săpunul usucă foarte tare pielea, în special în sezonul rece. Este de preferat să foloseşti o cantitate mică de săpun/gel de duş, de preferat doar pentru zonele esenţiale. De asemenea, apa nu trebuie să fie fierbinte, deoarece va deshidrata şi mai mult pielea.


Foloseşti ulei în apa pentru paste

Acest lucru va face ca pastele să nu absoarbă bine sosul pe care l-ai pregătit pentru ele. Foarte multe persoane sunt obişnuite pună ulei în apa pentru paste sau să stropească pastele cu ulei după ce le-au scurs, deoarece consideră că astfel le împiedică să devină lipicioase.
Este un truc greşit şi vei obţine paste fără gust, deoarece sosul pentru paste nu va fi absorbit. Foloseşte ulei de măsline doar atunci când combini pastele cu legume înăbuşite, fără să adaugi un sos.


Foloseşti şerveţelele pentru a-ţi usca mâinile

Numai dacă stai puţin să te gândeşti câtă hârtie se consumă în toaletele publice poţi să-ţi dai seama că acest obicei are un efect nociv asupra planetei. Este mult mai bine să scuturi foarte bine mâinile până se usucă.


Te speli pe dinţi folosind mişcări orizontale

Această metodă de spălare a danturii cât şi omiterea aţei dentare sunt printre cele mai frecvente greşeli pe care multe persoane le fac zi de zi. Poţi să speli dinţii folosind mişcările orizontale, însă trebuie să le incluzi şi pe cele pe verticală.
De asemenea, periajul trebuie să dureze 2-3 minute.


Sari peste încălzire şi treci direct la antrenament

Acest lucru poate să fie nociv pentru sănătate. Încălzirea şi stretchingul sunt esenţiale înainte de a începe antrenamentul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod