6 lucruri din locuinţa ta care te transformă într-o persoană leneşă

6 lucruri din locuinţa ta care te transformă într-o persoană leneşă

Oricine are zile în care nu este deloc productiv, se simte lipsit de energie şi fără chef de muncă.
Dar dacă te confrunţi foarte des cu această situaţie, este posibil ca unele lucruri din casa ta să fie vinovate pentru asta. Iată care sunt obiectele din locuinţă care te transformă fără să ştii într-o persoană leneşă:

Biroul dezordonat

Dacă tot amâni să faci ceea ce ai de făcut, biroul tău dezordonat ar putea fi unul dintre motive. Potrivit unei cercetări realizate la Universitatea din Princeton, dezordinea din jurul tău îţi distrage atenţia şi îţi forţează creierul să se concentreze asupra obiectelor împrăştiate în jur, nu asupra ceea ce ai de făcut.
Iar tot acest proces te oboseşte fizic şi mental.

Pereţii albaştri

Motivul pentru care ar trebui să-ţi colorezi dormitorul în albastru este acelaşi pentru care nu ar trebui să ai această culoare pe pereţii din restul locuinţei. Un studiu realizat de o companie hotelieră a evidenţiat faptul că pereţii albaştri reduc ritmul cardiac şi te fac mai somnoros. Prin urmare, dacă vrei să fii mai productiv, evită această culoare în restul locuinţei şi mai ales în birou.

Setările termostatului

Studiile au evidenţiat că temperatura optimă pentru somn este una destul de mică, cuprinsă între 17 şi 20 de grade. Dacă îţi place o atmosferă mai răcoroasă în casă pe timpul zilei, este posibil să te simţi somnoros şi lipsit de energie pentru activităţile pe care trebuie să le realizezi.

Telefonul mobil

Un studiu realizat de National Sleep Foundation din Statele Unite a evidenţiat faptul că persoanele care sunt trezite noaptea de mesaje, apeluri sau emailuri nu mai un somn la fel de profund, iar în timpul zilei sunt mai puţin productive.

Gustările nesănătoase

Alimentele procesate, bogate în carbohidraţi şi zahăr cresc brusc nivelul glicemiei, care apoi scade la fel de repede, iar rezultatul este o stare accentuată de oboseală şi letargie.

Lumânările parfumate cu aromă de lavandă

Specialiştii de la Universitatea din Wesleyan, Statele Unite, au descoperit că persoanele care miros lavandă înainte de culcare au un somn mai adânc. De aceea, dacă foloseşti această aromă în casa ta pe parcursul zilei te vei simţi mai somnoros.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod