6 idei de cină vegetariană

Ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să mănânci seara? Dacă preferi preparatele vegetariene, aceste idei de cină vor fi exact pe gustul tău!

Diversitatea de legume, verdeţuri şi leguminoase te ajută să faci o mulţime de combinaţii inedite astfel încât să nu te plictiseşti niciodată de aceleaşi preparate. Dacă îţi place să încerci reţete noi îţi propunem să încerci aceste idei de cină fără carne pentru serile în care ai poftă de ceva bun fără să petreci mult timp în bucătărie şi fără să îţi sabotezi dieta.

O salată grecească cu brânză feta, humus cu tocană de vinete, o frittata cu salată sau o porţie generoasă de gnocchi la cuptor cu legume sunt doar câteva dintre cele la gustoase idei de cină vegetariană pe care merită să le încerci.

Inspiră-te din aceste 6 idei de cină vegetariană pentru a prepara reţete pe gustul tău!

 

1 din 7

1. Humus cu caponata de vinete (tocană de vinete)

Este o combinaţie săţioasă şi hrănitoare. Humusul este adesea consumat cu pâine la noi, dar dacă vrei să o eviţi poţi să îl combini cu o tocană rapidă de vinete. Este de preferat să faci humusul acasă din boabe de năut, zeamă de lămâie, sare, piper, usturoi şi tahina (poţi să foloseşti şi iaurt degresat pentru a obţine un preparat light).

Pentru a prepara tocana de vinete ai nevoie de: 1 vânătă, 1 ceapă roşie, un morcov, două conserve de roşii întregi şi cubuleţe, 4 căţei de usturoi, 2 linguri cu capere, un pumn de măsline verzi şi kalamata fără sâmburi, seminţe de pin prăjite, frunze de pătrunjel, fulgi de ardei iute şţi puţin oţet.

După ce ai tăiat vânăta în cubuleţe, se presară sare peste ea şi se lasă 30 de minute într-o strecurătoare pentru a elimina excesul de lichid. Apoi vinetele se prăjesc separat în puţin ulei într-o tigaie, în timp ce în altă tigaie se călesc celelalte ingrediente. Roşiile cu usturoiul se lasă la fiert timp de 20 de minute pentru a obţine un sos aromat şi gros.

Se combină vinetele cu celelalte legume, se adaugă sosul de roşii scăzut, măslinele, oţetul, seminţele de pin, pătrunjelul şi fulgii de ardei iute. Se amsstecă totul şi se stinge focul. Caponata se serveşte alături de o porţie generoasă de humus clasic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod