6 aperitive deosebite pentru Revelion

 

3. Tartă cu ceapă caramelizată, măsline și anșoa 

Ingrediente
1 foaie aluat de foietaj
2 linguri cu ulei de măsline
2 cepe mari, feliate 
măsline negre și kalamata, fără sâmburi
fileuri de anșoa (opțional)
1 linguriță cu cimbru proaspăt sau uscat
sare
piper negru

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius.
Ceapa se caramelizează în ulei pe foc mic spre mediu, având grijă să fie acoperită cu capacul. Se amestecă din când în când până când devine maronie și ducealgă, aproximativ 12-15 minute de minute, după care se lasă la răcit.
Aluatul de foietaj se întinde în tava tapetată cu foaie de copt. Se înțeapă cu furculița din loc în loc, după care se întinde stratul de ceapă caramelizată și se presară cimbru.
Se lasă la cuptor 25-30 de minute, după care se ornează cu cimbru, măsline și anșoa. 
 
 

4.
Avocado în crustă crocantă făcut la cuptor

Ingrediente 
2 bucăţi de avocado copt şi tăiat felii mai groase
zeama de la o jumătate de lămâie verde
sare
piper
1/4 ceaşcă cu făină
1 ou bătut cu furculiţa
1 ceaşcă cu pesmet
2 linguri cu ulei
parmezan răzuit (opţional)
un sos preferat care merge alături de crochetele din avocado

Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.
Stropeşte feliile de avocado cu sucul de lime ca să-şi păstreze culoarea.
Apoi se trec pe rând prin făină, ou bătut şi pesmet.
Aşază feliile de avocado într-un singur strat în tava de copt, stropeşte-le cu ulei şi lasă-le la cuptor 15 minute până când se rumenesc.
Se servesc cu ketchup sau un alt sos preferat. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod