5 reguli care îţi fac viaţa mai uşoară când renovezi. Pune-le în practică!

Îmi plac florile, câinii și pisicile. Îmi place să fiu la curent cu toate noutățile din modă. Cel mai mult îmi place să scriu despre modă, frumusețe și vedete.
Îmi plac florile, câinii și pisicile. Îmi place să fiu la curent cu toate noutățile din modă. Cel mai mult îmi place să scriu despre modă, frumusețe și vedete.
Cu toate că ne dorim ca locuinţele noastre să arate senzaţional, câteva alegeri pe care le facem atunci când renovăm ne pot face apoi viaţa destul de grea. Este vorba aspectul practic al unei

Cu toate că ne dorim ca locuinţele noastre să arate senzaţional, câteva alegeri pe care le facem atunci când renovăm ne pot face apoi viaţa destul de grea. Este vorba aspectul practic al unei modificări frumoase. Iată despre ce este vorba:

1. Nu alege gresie în culori foarte deschise
Această regulă este valabilă în special pentru bucătărie. Fiecare picătură de apă cazută pe podea se usucă sub forma unei pete, iar urmele lăsate sunt foarte urâte.

Vei fi nevoită să "trăieşti" cu mopul în mână...

2. Evită chitul de rosturi alb
Tot la capitolul gresie, chitul de rosturi alb se murdăreşte foarte uşor şi este imposibil de curăţat. Se va transforma rapid într-unul gri, murdar, iar ca să-l cureţi trebuie să-l freci cu o perie. Cu siguranţă nu vrei să faci asta! Alege prin urmare un chit în culori mai închise, asortate cu nuanţa gresiei.

3. Păstrează vopsea
Cumpără mai multă vopsea decât ai nevoie dacă ai făcut amestecul de culori la comandă.

Astfel te asiguri că ai la îndemână o rezervă de vopsea pentru a acoperi micile accidente de pe pereţi, de la zgârieturi, pete sau chiar desenele copiilor. Poţi păstra şi codul culori, dacă ai nevoie să refaci acelaşi amestec.

4. Rezerve de parchet, gresie sau faianţă

Acelaşi truc este valabil şi când vine vorba de parchet, gresie, faianţă, marmură etc.
Trebuie să ai o rezervă de materiale pentru eventualele modificări. De exemplu, dacă ai ghinionul să se spargă o ţeavă la scurt timp după ce ai pus faianţă, trebuie să ai faianţă pentru a înlocui zona în care se va lucra.

5. Gândeşte-te la copii
Chiar dacă nu ai copii, atunci când faci o renovare de amploare trebuie să ai în vedere şi acest aspect. Dacă refaci instalaţia electrică, aşază prizele astfel încât să nu fie o atracţie pentru viitori tăi copii sau pentru cei care vin în vizită.

Evită mobila cu colţuri foarte ascuţite, care poate fi un pericol chiar şi pentru tine. Pune limitatoare pentru deschiderea maximă a uşilor ca să eviţi lovirea clanţelor de perete sau alte obiecte. Proiectează un dulap aşezat la înălţime pentru a depozita substanţe periculoase. Evită mobila înaltă care nu are stabilitate şi se balansează uşor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod